Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, η μυθοπλασία θα έχει την τιμητική της στην τηλεόραση. Κλασικά ή όχι βιβλία, ωραία σενάρια, αξιόλογα καστ ηθοποιών, καταξιωμένοι σκηνοθέτεs, επαγγελματίεs του Χώρου και… η συνέχεια στις οθόνεs μαs. Αρκετά μυθιστορήματα, ανάμεσά του αριστουργηματα τηs λογοτεχνίαs, μεταφέρονται στη μικρή οθόνη, τα περισσότερα στη δημόσια τηλεόραση.

Με ναυαρχίδα το μυθιστίρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη Χίμαιρα», που γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγούς την ΕΡΤ (με ποσοστό 25%) και τις Foss Productions, Βοο Productions και Blonde Productions. Η προετοιμασία διήρκεσε τέσσερα χρόνια, με τον εγγονό του συγγραφέα, Δημήτρη Τάρλοου, να παρακολουθεί την προσαρμογή του βιβλίου. Το συνολικό κόστος της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, Θα φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μεταφορά του «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθι-στόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Η σειρά αφηγείται τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης και διαδραματίζεται στην ΑΘήνα του 1968. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (“Αρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια αποστολή, που Θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα). Η ιστορία μας πηγαίνει ακόμα στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Στην πλοκή του συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και πολιτικής σκηνής, τη Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), τον Δημήτρη Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), τον Δημήτρη Μυράττ (Κωνσταντίνος Μπιμπής), τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) και τη Ροζίτα Σεράνο (Δωροθέα Μερκούρη).

Η επιστροφή της σειράς «Το νησί» λέγεται «Μια νύχτα του Αυγούστου» και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ που είναι και η συνέχεια της ιστορίας. Η αποικία των λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στην Πλάκα. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα Θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια. Όλα παγώνουν όταν ακούγονται δύο πυροβολισμοί: η Άννα πέφτει νεκρή από το χέρι του άντρα της Ανδρέα, ο οποίος έμαθε ότι είχε ερωτική σχέση μετον ξάδελφό του, Μανόλη. Η σκηνοθεσία ανήκει στη Ζωή Σγουρού, ενώ τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Λαναγιώτης Χριστόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λεωνίδας Κακούρης, Ορφέας Αυγουστίδης, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.