Ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό των 30 δευτερολέπτων… Το μυστικό του μπάνιου που Θα αλλάξει για πάντα την υγεία του σώματός σου και αυτό εξηγείται βεβαίως και επιστημονικά. Αφού κάνεις το καυτό σου μπάνιο, γύρισε το νερό ξαφνικά στο πιο κρύο τη στιγμή που είσαι όλη κάτω από αυτό. Ναι, μιλάω σοβαρά. Μάλιστα, μπορείς να το κάνεις ακόμα και τον χειμώνα!

• Δεν είναι τόσο κακό όσα ακούγεται και τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ από το σοκ που Θα νιώσεις. Εμπιστέψου με!

 

Αυτό είναι το μυστικό της ευεξίας-Το κρύο μπάνιο!

Για όσες από εμάς είμαστε εθισμένες στα ζεματιστά ντους, γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοσουμε το μυστικό των τε-λευταίων 30 δευτερολέπτων!

ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΝΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Στην καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει να κάνουμε ζεστό ντους, για να μη στεγνώσει και ερεθιστεί το δέρμα μας. Επιπλέον, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας αγαπούν το κρύο νερό.’Ενα κρύο ξέβγαλμα ηρεμεί κάθε στρες που μπορεί να έχει προκαλέσει το ζεστό νερό στο ευαίσθητο, λεπτό δέρμα κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα ή φαγούρα. Δίνει επίσης λίγη επιπλέον λάμψη, γι’ αυτό και πολλοί επαγγελματίες ειδικοί στα μαλλιά πλένουν τα μαλλιά με δροσερό νερό.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ «ΞΥΠΝΗΣΕΙ», δροσίζει επίσης τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σου, καθιστώντας ευκολότερο να σε αποκοιμησει τη νύχτα αν κάνεις βραδινό ντους. Το κρύο νερό έχει παρόμοια επίδραση στο υπόλοιπο σώμα. Θα παρατηρήσεις πιο απαλό δέρμα, ειδικά αν υποφέρεις από ξηρότητα τον χειμώνα. Και ενώ οι πόροι δεν ανοίγουν και κλείνουν όπως οι πόρτες οι πόροι στην πραγματικότητα δεν κλείνουν ποτέ εντελώς, συστέλλονται ελαφρώς με την ορμή του κρύου νερού, δίνοντας στο δέρμα μια πιο λεία και σφιχτή όψη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ (αν και είμαι σίγουρη ότι Θα είναι ωφέλιμο).

Δώσε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα στο σώμα σου και Χάρισε στην υγεία σου το μεγαλύτερο δώρο! Αν και είναι άβολο στην αρχή, μόλις το νερό χτυπήσει το κάτω μέρος της πλάτης σου, ακριβώς Πά-νω από τον κόκκυγα, νιώθεις ένα μυρμήγκιασμα,αίσθηση αβαρούς σε όλο το σώμα σου. Αν είναι από την ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος ή τη στιγμιαία κίνηση της λέμφου είναι άγνωστο, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι αισθάνεσαι ευφορία.

ΑΝ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ, σε καλούμε να το δοκιμάσεις. Στην πραγματικότητα, 30 δευτερόλεπτα είναι περίπου ο χρόνος που χρειάζεται για να εκτεθεί κάθε μέρος του σώματος στο κρύο νερό, συμπεριλαμβανομένων των μασχαλών, των μαλλιών, του προσώπου και των δυσπρόσιτων περιοχών. Πριν το καταλάβεις, μπουμ… και τελείωσες.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΜΕ ΚΡΥΟ ΜΠΑΝΙΟ, γύρισε το νερό στο κρύο και κάνε πίσω. Περίμενε να πέσει η Θερμοκρασία, δοκιμάζοντάς το με ένα πόδι ή το χέρι. Βάλε ένα πόδι κάθε φορά, μετά τον κορμό σου και μετά το πρόσωπο. Γύρισε την πλάτη σου, σήκωσε τα χέρια σου και άφησε το νερό να πέσει με ορμή πάνω σου, βρέχοντας πλήρως τα μαλλιά σου. Τέλος , άφησε το κρύο νερό να χτυπήσει το κάτω μέρος της πλάτης σου για λίγα δευτερολεπτα,για να βιώσεις το στιγμιαίο χτύπημα ενδορφίνης.