Το πρώτο στοιχείο αυτής της τριάδας* υγείας είναι το φυσικό ελληνικό γιαούρτι. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη – βασικό δομικό στοιχείο των μυών, των οστών, του δέρματος, καθώς και βασικό στοιχείο που επηρεάζει στην παραγωγή ενζύμων και ορμονών. Το μυστικό του γιαουρτιού, είναι τα προβιοτικά που φροντίζουν το πεπτικό μας σύστημα, υποστηρίζοντας την πέψη, μειώνουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

*Μιλάμε για φυσικό γιαούρτι με προσθήκη κανέλας και κάρδαμου.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι παρέχει πολύτιμα συστατικά:

  • ασβέστιο [Ca]  (απαραίτητο για γερά οστά και υγιή δόντια),
  • βιταμίνες σειράς Β (που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία των ματιών, του δέρματος και του νευρικού συστήματος),
  • κάλιο [Κ] (κλειδί για την καρδιά) και
  • μαγνήσιο [Mg] (υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων την παραγωγή ενέργειας).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν επιλέγετε γιαούρτι, αποφεύγετε αυτά με προσθήκη ζάχαρης.

Όταν προσθέτουμε κανέλα και κάρδαμο στο γιαούρτι, κερδίζουμε όχι μόνο σε γεύση, αλλά και ένα σύνολο ευεργετημάτων που βελτιώνουν την υγεία μας.

Κανέλα

Κανέλα

Κανέλλα

Η κανέλα σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο είναι ευεργετικό για τον έλεγχο του βάρους. Τα άτομα που καταναλώνουν 1 έως 6 γραμμάρια κανέλας την ημέρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπέδων λιπιδίων και σακχάρου στο αίμα.

Κάρδαμο

Με τη σειρά του, το κάρδαμο, χάρη στις θερμογονικές του ιδιότητες, προάγει την καύση θερμίδων αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι επηρεάζει το αίσθημα κορεσμού, περιορίζοντας την υπερβολική κατανάλωση θερμίδων. Επιπλέον, το κάρδαμο μπορεί να ωφελήσει το σάκχαρο του αίματος και την υγεία του ήπατος.

Κάρδαμο

Κάρδαμο

Και τα δύο αυτά μπαχαρικά είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις, γεγονός που τα κάνει να αποφέρουν οφέλη πολύ πέρα ​​από τη διαχείριση του βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύελλα αντιδράσεων για Κατσούλη και Μαριαλένα – Δείτε τι ανέβασαν (ΦΩΤΟ)

Δύσκολες ώρες για τη Ζέτα Μακρυπούλια…

 

ΠΗΓΗ: Sportime.GR