Δεν είναι απλά νόστιμη η μαγιονέζα, είναι και χρήσιμη… Συνοδεύει τα φαγητά μαs και πολλέs από τιs σαλάτεs μαs, όμωs μπορεί να κάνει θαύματακαι σε διάφορα μικροατυχήματα μέσα στο σπίτι. Ας δούμε ποια είναι αυτά…
Απαλύνει τιs παρανυχίδεs: Αν δεν έχετε χρόνο για ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ, τότε μπορείτε να κάνετε ένα στα γρήγορα ξεκινώντας με τιs παρανυχίδεs σαs. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολάκι με μαγιονέζα και αφήστε τα εκεί για 5-10 λεπτά. Οι παρανυχίδεs σαs θα μαλακώσουν και μετά ρίχνονταs λίγο ζεστό νερό θα έχετε τέλεια ενυδατωμένα και μαλακά άκρα.

Διώξτε την μπογιά: Αν κατά λάθοs πιτσιλίσατε με λίγη μπογιά κάποια επιφάνεια ενώ βάφετε, τότε απλώστε γρήγορα λίγη μαγιονέζα πριν στεγνώσει τελείωs η μπογιά. Η μαγιονέζα βοηθάει στη διάσπαση του λαδιού τα μπογιάς με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να την αφαιρέσετε στη συνέχεια με ένα πανάκι.

Απομακρύνει το νερό: Αν σαs έπεσε κατά λάθοs νερό σε ξύλινεs επιφάνειεs και φοβάστε μην ποτίσουν, τότε βάλτε πάνω στην επιφάνεια, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και πιέστε την πάνω στο σημείο. Αφήστε την εκεί για μερικέs ώρες και μετά απομακρύνετέ τη με ένα πανάκι.

Μαγιονέζα για τα φυτά!

Ανανεώνει τα φυτά: Αφού πρώτα καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών σαs με νερό και λίγο σαπούνι σύμφωνα με την σελίδα του Σπύρου Σούλη spirossoulis. com, περάστε από πάνω με λίγη μαγιονέζα. Η μαγιονέζα θα βοηθήσει τα φυτά να δείχνουν υγιή και φρέσκα για πολλές εβδομάδεs! Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου σαs: Με τη μαγιονέζα μπορείτε να κάνετε τα πλήκτρα του πιάνου να δείχνουν ολοκαίνουριο. Απλώστε λίγη  πάνω τουs, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά απομακρύνετε τη μαγιονέζα με λίγο χαρτί.

Διώχνει σημάδια από αυτοκόλλητα: Αν έχετε στου τοίχουs σαs σημάδια από αυτοκόλλητα και δεν ξέρετε πώs να τα βγάλετε, βάλτε λίγη μαγιονέζα και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά. Η κόλλα θα μαλακώσει και Θα είναι πολύ εύκολο να τη βγάλετε στη συνέχεια με ένα πανάκι και λίγο νερό με σαπούνι.

Ανανεώστε τα μαλλιά σαs: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι  με ένα κουταλάκι του τσαγιού βανίλια και κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στα μαλλιά σαs. Αφήστε το να δράσει 20 λεπτά και μετά πλύντε τα μαλλιά σαs με σαμπουάν και ξεπλύντε με κρύο νερό. Τα μαλλιά σαs θα δείχνουν λαμπερά και πολύ πιο γερά από πριν.

Βγάλτε την τσίχλα από τα μαλλιά σαs: Πάρτε λίγη με τα χέρια σαs και βάλτε τη στο σημείο που έχει κολλήσει η τσίχλα. Τρίψτε για λίγη ώρα και σιγά-σιγά η τσίχλα θα φύγει. Στη συνέχεια πλύντε τα μαλλιά σαs με σαμπουάν για να απομακρυνθούν όποια υπολείμματα εχουν μεινει αλλα και για να διώξετε τη μυρωδιά τηs μαγιονεζαs.