Έφτασε επιτέλουs η ώρα που τα καλοκαιρινά ρούχα θα διαδεχτούν τα χειμωνιάτικα. Μια διαδικασία που τρώει μεν χρόνο, αλλά με τον σωστό τρόπο μπορεί να γίνει ευχάριστη και… ακούραστη!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε όσα χειμωνιάτικα ρούχα είναι άπλυτα. Αφού τα πλύνετε, σιδερώστε τα και βάλτε τα στην άκρη. Πηγαίνετε και στο καθαριστήριο τα πιο ευαίσθητα ρούχα σαs που δενμπορείτε να πλύνετε μόνοι σαs. Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου όλο τον Χειμώνα και χαρίστε τα σε φίλουs και συγγενείs ή δώστε τα σε ανθρώπουs που τα έχουν ανάγκη.
Ξεχωρίστε τα ρούχα σαs σε κατηγορίεs (πουλόβερ, ζακέτεs, παντελόνια, πουκάμισα κ.λπ.) και βάλτε τα σε ειδικέs σακούλεs αποθήκευσης τις οποίες θα έχετε αγοράσει από πριν. Κρατήστε μερικά ελαφριά μπουφανάκια και ζακέτεs καθώς ακόμα και το καλοκαίρι μπορεί να υπάρξουν βράδια με ψύχρα. Κάθε είδος ρούχου θέλει τον δικό του τρόπο αποθήκευσης.

Τα πουκάμισα, τα παλτό, τα πανωφόρια και τα κοστούμια καλό είναι να τα κρεμάτε σε ξύλινες κρεμάστρες και να τα βάζετε μέσα σε ειδικές σακούλες όπως είναι.

Χρησιμοποιήστε φυσικό αντισκορικό

Για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σαs όλο το καλοκαίρι μέχρι να τα βγάλετε ξανά έξω, βάλτε μέσα σε τούλι κλαδάκια λεβάνταs και τοποθετήστε τα στα ράφια τηs ντουλάπαs ή όπου αλλού αποθηκεύετε τα ρούχα σαs.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας

Για να αποθηκεύσεται τα χειμωνιάτικα παπούτσια σαs ξεκινήστε καθαρίζοντάς τα από χώματα, σκόνες και λάσπεε. Πάρτε μερικά χαρτιά εφημερίδες, τσαλακώστε τα και χώστε τα στο εσωτερικό των παπουτσιών για να δι-=ατηρήσουν το σχήμα τους. Βάλτε τα σε κουτιά και ύστερα αν θέλετε, βάλτε τα κουτιά μέσα σε σακούλες αποθήκευσης και να τα φυλάξετε στην αποθήκη ή στο πατάρι.

Αποθηκεύστε τα αξεσουάρ σας

Για να αποθηκεύσετε τα αξεσουάρ σας (κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, γάντια) βάλτε τα σε ένα υφασμάτινο κουτί για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.