Η ΕΡΤ1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, έχει ξεκινήσει να εγκρίνει κάποιες νέες προτάσεις μυθοπλασίας. Μία από αυτές φέρει τον τίτλο «Βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Νίκου Απειρανθίτη και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα. Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με διάφορους ηθοποιούς, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στη νέα μεγάλη παραγωγή της κρατικής τηλεόρασης. Κάποιοι από τους ηθοποιούς που βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία είναι η Νένα Μεντή η οποία ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μικρή οθόνη μετά από 13 χρόνια, ο Νίκος Ψαρράς, ο Θάνος Τοκάκης και άλλοι.

Βραχιόλι της Φωτιάς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σειρά αποτελούμενη από έναν κύκλο των οκτώ επεισοδίων, έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στη δίνη του 20ου αιώνα. Όλα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, Ιωσήφ. Είναι εκείνος που βίωσε οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς. Ήθη και έθιμα της εποχής, υπέροχες μελωδίες, η φωτιά της Θεσσαλονίκης και άλλα πολλά, συνθέτουν το παζλ του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Σμύρνη μου αγαπημένη: Έρχεται στην ΕΡΤ

Ακόμα μία φιλόδοξη όμως παραγωγή θα υποδεχτεί η κρατική τηλεόραση. Ο λόγος για τη σειρά Σμύρνη μου Αγαπημένη. Η σειρά αποτελείται από λίγα επεισόδια και η προβολή της προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2022. Επίσης στη συνέχεια θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα νέας ή ήδη υπάρχουσας συνδρομητικής πλατφόρμας. Επιπλέον να σημειωθεί ότι οι συντελεστές, το περασμένο καλοκαίρι, έκαναν γυρίσματα για την κινηματογραφική εκδοχή του έργου. Έτσι πολλοί από εμάς το απολαύσαμε και στις αίθουσες! Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνουν συμπληρωματικά γυρίσματα.