Η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του MEGA, Πάμε Δανάη, Δανάη Μπάρκα, μίλησε για την εκλογική μάχη που δόθηκε την Κυριακή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κόμμα Σπαρτιάτες.

«Φυσικά και ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η άνοδος της ακροδεξιάς. Ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η εκλογή ενός κόμματος με βουλευτές ναζιστικού μορφώματος».

«Το κόμμα των Σπαρτιατών έχει χρυσαυγίτικη ρητορική. Πριν 2-3 χρόνια πανηγυρίζαμε για αυτή τη μάνα που λέγεται Μάγδα, για τη νίκη της και τώρα ξαφνικά να νομιμοποιούμε τους ανθρώπους που έχουν ένστικτα βίας και φονικά ένστικτα. Μιλάμε για εισαγγελικά πορίσματα, δεν τα λέω εγώ. Είναι σοκαριστικό να λέμε ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας και είναι στη φυλακή. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα που σου λέει ότι “εμείς θα χτυπάμε, δεν θα θέλουμε τους μετανάστες”. Είναι πολλές οι σκέψεις μετά από αυτό το σοκ».

«Χθες, μόλις είδα τα αποτελέσματα, ένιωσα ψυχική και ψυχολογική αποστράγγιση, όταν είδα ότι άνθρωποι με τέτοιες τάσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν λόγο στη Βουλή. Οι δικοί μου άνθρωποι μού είπαν να μην πω τίποτα. Και λέω… είστε τρελοί; Θα φοβηθώ να πω τη γνώμη μου για τη δημοκρατία που επιλέγω… Μου φαίνεται σοκαριστικό, σιγά μη φοβηθούμε. Θα το καταπολεμήσει ο καθένας από την πλευρά του για να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας»

Ωστόσο ενόχλησε όπως φάνηκε με το σχόλιό της. Μάλιστα οι ενοχλήσεις έγιναν… έντονες αφού μέχρι και υποψήφιος βουλευτής φρόντισε να τηλεφωνήσει για να… εκνευριστεί!

«Έγινε παρέμβαση από έναν υποψήφιο βουλευτή του κόμματος “Σπαρτιάτες”, ο οποίος πήρε εκνευρισμένος στο τηλεφωνικό κέντρο σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από μένα για αυτό το κόμμα… Θέλω να του απαντήσω δημόσια και να του πω, γιατί έκανε story λέγοντας ότι φοβάμαι και ότι κότεψα… Ως παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής και ως άνθρωπος της κοινωνίας, να του μεταφέρω ότι όχι, δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Και να μην υπάρχει στη Βουλή κόμμα που να προάγει το φόβο.

Αλλά ακριβώς επειδή πατώντας πάνω στα θεμέλια της Δημοκρατίας δίνουμε λόγο σε όλους τους ανθρώπους, αλλά περνάνε από φίλτρο. Ανθρώπους που προάγουν τη βία, το ρατσιστικό λόγο για μετανάστες, για πρόσφυγες, για τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, φυσικά και από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν νομίζω ότι εύκολα θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους» είπε κλείνοντας η παρουσιάστρια.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ LIVE CASINO ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!

Δανάη Μπάρκα: Δείτε τα αποσπάσματα