Ο Τζώνη Καλημέρης, ο ισχυρός άνδρας της τηλεόρασης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1. Ο διευθυντής πολλών καναλιών στο πέρασμα των ετών μίλησε με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για όλα.

Ο ίδιος δε δίστασε να μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία με τον καρκίνο. «Στην αρχή νόμιζα ότι είναι από το σκάφος, εκεί που καθόμουν που ακουμπούσε στη γάμπα. Έβαλα μια κρέμα και πέρασε. Μετά ξανάρθε και κατάλαβα…».

«Δεν με επηρέασε καθόλου συναισθηματικά, ψυχολογικά η αρρώστια. Δεν πόνεσα ποτέ, δεν είχα θέμα να πεθάνω, αλλά ζορίστικα πολύ γιατί ήταν πολλά χρόνια, πολλές οι θεραπείες, μέχρι που πήγα στην Αμερική και το σκότωσα το θηρίο -το θηρίο δεν σκοτώνεται, είναι σε μια ύπνωση, αλλά είναι 12 χρόνια που είμαι μια χαρά.

Ευτυχώς για μένα, οι εξετάσεις είναι επιφανειακές, είναι ορατό το φαινόμενο. Δεν είναι ότι πρέπει να κάνω υπερηχογραφήματα ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση. Μπορώ να το δω κι εγώ. Ο καρκίνος του δέρματος είναι ορατός, μια κακή ελιά, μια κοκκινίλα που δεν εξηγείται και δεν φεύγει».

«Δεν έχει σχέση επιστημονική καμία με την έκθεση στον ήλιο από το πόλο κλπ. Εγώ, παρ’ όλα αυτά, κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το νερό της πισίνας στις εποχές που εμείς κολυμπούσαμε. Τώρα είναι μια χαρά με τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνουν. Πιστεύω κάποια μικρή σχέση πρέπει να έχει. Κι επειδή το πρώτο σημάδι που βρήκα στο σώμα μου δεν ήταν σε μέρος που το βρίσκει ο ήλιος, ήταν πίσω στη γάμπα.

Στην αρχή νόμιζα ότι είναι από το σκάφος, εκεί που καθόμουν που ακουμπούσε στη γάμπα. Έβαλα μια κρέμα και πέρασε. Μετά ξανάρθε και κατάλαβα».

Για την υιοθεσία της μικρής Ada από την σύντροφό του Χριστίνα Κοντοβά

«Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, θα σου πω όμως ότι από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τη Χριστίνα υπήρχε αυτό το θέμα στο μυαλό της και ήταν μία συνθήκη που είχα δεχτεί εγώ ότι αν μείνουμε μαζί και είμαστε καιρό, θα το κάνουμε. Κι αφού το κάνουμε εκτός του ότι θα στηρίξω απόλυτα ό,τι περάσει η Χριστίνα, θα είναι και κόρη μου το κορίτσι. Έτσι έγινε».

Έχουν παντρευτεί με την Χριστίνα Κοντοβά;

«Δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα. Κάποια στιγμή θα παντρευτούμε. Εγώ το έχω ξαναπεί. Δεν έχω καμία ένσταση, φόβο ή αντίρρηση με τον γάμο. Γάμο κανονικό θα κάνουμε, όχι σύμφωνο συμβίωσης».

«Έχω απεριόριστο σεβασμό, πέραν της αγάπης για τη Χριστίνα. Το ότι έκανε αυτό το πράγμα παιδιά ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο, πολύ δικό της και πραγματικά τη θαυμάζω απεριόριστα γι’ αυτό που έκανε. Και δεν είχα καμία άλλη επιλογή παρά μόνο να σταθώ όσο μπορώ περισσότερο».

Για τη μικρή Ada: «Είναι χαρά Θεού. Τα κοριτσάκια είναι πιο τρυφερά. Έφτασα εγώ σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα να εκπαιδεύομαι ως πατέρας κοριτσιού».

«Πολλές φορές στη ζωή μας βάζουμε μία τελεία. Λέμε ότι έκλεισε ένας κύκλος. Αυτό ήταν τελείωσα, ό,τι προσέφερα το προσέφερα στην κοινωνία. Είμαι οκ. Και ξαφνικά σου ανοίγεται ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή σου, πάνω εκεί που είχες βάλει τελεία. Με αυτή την έννοια ανέφερα την ηλικία».