Σε αλλαγή του σχεδιασμού του για τη νέα σεζόν προχωρά ο ΑΝΤ1 για να αντιμετωπίσει την κίνηση του ALPHA να βγάλει σειρά παρόμοια με το «Ντέρτι». Η σειρά της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, που θα διαδεχθεί τις «Άγριες Μέλισσες» και θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 80 σε νυχτερινό κέντρο στα μπουζούκια , είχε συμφωνήσει αρχικά να κάνει πρεμιέρα στον σταθμό στις αρχές του 2023, μετά το Μουντιάλ.

Κάπου εδώ μπαίνει ο ALPHA, που ξεκίνησε με άτυπο «λουλουδοπόλεμο» με τον ΑΝΤ1, σχεδιάζοντας να βγάλει στον αέρα που θα διαδραματίζεται σε «σκυλάδικα» της επαρχίας τη δεκαετία του 1980-1990 και θα βασίζεται στην ταινία «Αυτή η νύχτα μένει». Στόχος είναι να προλάβει τον ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα στον ίδιο σταθμό να αλλάζουν τα σχέδια τους.

Έτσι, η παραγωγή επιταχύνει τους ρυθμούς της και αποφασίζει να κάνει πρεμιέρα το «Ντέρτι» το Φθινόπωρο του 2022 για να μην του «κάψει» ο ALPHA το concept των μπουζουκιών. Η σειρά του σταθμού του Αμαρουσίου θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το «Αυτή η νύχτα μένει» του ALPHA προορίζεται για τρία επεισόδια την εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή το κανάλιπροχωρά άμεσα και στην έγκριση τριών ακόμα σειρών για το νέο πρόγραμμα. Πρόκειται για δύο κωμωδίες, μία πρωτότυπη, μία που βασίζεται σε φορμάτ και ένα δράμα, το οποίο θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα και βασίζεται σε τούρκικο φορμάτ.

 

ΑΝΤ1: Τηλεοπτικό διαζύγιο για Λιάγκα-Σκορδά;

Αν μπορούσε να παγώσει τον χρόνο ο ΑΝΤ1 στην εικόνα και στις επιδόσεις που έχει αυτή τη στιγμή η πρωινή του ζώνη, θα το έκανε. Η συνταγή φαίνεται να έχει δέσει για τα καλά και στις περιπτώσεις αυτές δεν αλλάζεις τίποτα. Πράγματι, ο ΑΝΤ1 επιθυμεί να διατηρήσει την πρωινή ζώνη ακριβώς όπως είναι αυτή τη στιγμή. Παρότι υπήρξαν σκέψεις και αλλεπάλληλες συζητήσεις για τριχοτόμηση της ζώνης μετον Γιώργο Παπαδάκη νωρίς το πρωί (και στη συνέχεια δύο ξεχωριστές εκπομπές μία με τον Γιώργο Λιάγκα και μία με την Φαίη Σκορδά), το σενάριο αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν για τον σταθμό.

Το κανάλι κάνει σαφές με κάθε τρόπο ότι η οριστική του απόφαση είναι μία: «Θέλουμε Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά μαζί», να συνεχίσουν ως τηλεοπτικό δίδυμο στη ζώνη 10 με 1 και με την ίδια σύνθεση ομάδας.