Ύστερα από μία ψηφοφορία θρίλερ το τηλεοπτικό κοινό του ΣΚΑΪ ανέδειξε μεγάλο νικητή τον επάθλου του φετινού «Survivor», αξίας 100.000 ευρώ, τον Στάθη Σχίζα! Το κατάμεστο ανοιχτό Θέατρο τον Αλσους Βεΐκου πανηγύρισε τη νίκη του και καταχειροκρότησε και τούς δύο φιναλίστ, που βρέθηκαν επάξια σε αυτή τη Θέση. Μια μεγάλη αγκαλιά ανάμεσα στον Στάθη Σχίζα και τον Αρη ΣοΪλέδη ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς. 0 νικητής γνωστοποίησε μια πληροφορία την οποία ο ίδιος είχε επιλέξει να κρατήσει για τον εαυτό τον και να τη μοιραστεί με το κοινό μόνο στο τέλος της βραδιάς. «Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος και ευλογημένος για την αγάπη πού εισέπραξα από τον κόσμο στον τελικό και με ανέδειξε νικητή», δηλώνει.

Για την απόφασή τον να διαθέσει μέρος του επάθλου τον για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο δηλώνει: «Οταν είχα πάει τη μητέρα μου στον “Αγιο Σάββα” για να κάνει χημειοθεραπεία, τελείως τυχαία με είχε τραβήξει το ασανσέρ στον έκτο όροφο, εκεί όπού βρίσκεται η μονάδα για παιδάκια. Βγήκα έξω χωρίς να έχω αντιληφθεί εξαρχής πού ήμουν και βρέθηκα ανάμεσα σε παιδάκια με καρκίνο και γονείς να παλεύούν γι’ αυτό. Ως γονέας, έχω μια κόρη, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος με το συγκεκριμένο κομμάτι και είπα ότι ·αυτά τα παιδάκια θέλω κάποια στιγμή να τα βοηθήσω και οικονομικά, αλλά και με παρουσία εκεί. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια, πού είναι πραγματικοί ήρώες της ζωής».

Στη συνέχεια, αναφέρεται και στη σύντροφό τον, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος πού την έχω στη ζωή μού. Μου βγάζει αυτή την αισθηματική ασφάλεια. Η Αλεξάνδρα είναι ο έρωτας της ζωής μού. Ηταν κάτι πού ζούσαμε οι δύο μας, αγαπιόμασταν. Οι κοντινοί μας άνθρωποι το ήξεραν, αλλά λόγω του παιχνιδιού αναγκαστικά έγινε γνωστό και στον υπόλοιπο κόσμο Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε, περνούσαμε ωραία».