Σε γνωστούς ανθρώπους του πολιτισμού που άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην Ελλάδα Θα είναι αφιερωμένη η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πρόσωπα» που Θα παρουσιάζει τη νέα σεζόν ο Χρίστος Βασιλόπουλος , ο οποίοs επιστρέφει το φθινόπωρο στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για δώδεκα αφιερωματικές εκπομπές με στοιχεία έρευναs, που θα φωτίσουν όλεs τις πτυχές των προσώπων με τα οποία καταπιάνεται. Ποιο ήταν το μυστικό τηs επιτυχίας τους, αλλά και ποιες οι δυσκολίες που πέρασαν και οι πίκρες που βίωσαν; Ποια ήταν η καθημερινότητά τους, οι δικοί τους άνθρωποι, τα πρόσωπα που τους επηρέασαν; Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλά από αυτά θα πραγματοποιηθούν και εκτόs Αθηνών.
Διάρκειας τριών ωρών θα έχει την ερχόμενη σεζόν στην ΕΡΤ1 η εκπομπή «Στούντιο 4», την οποία παρουσιάζουν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Η ΕΡΤ1 δεν θα μετα-δίδει δελτίο ειδήσεων στιs 6 το απόγευμα πλέον, είναι όμως πιθανό το κεντρικό τηs δελτίο, το οποίο θα παρουσιάζει ο Γιώργοs Κουβαράς, να μεταδίδεται νωρίτερα, είτε στιs 19.00 είτε στις 20.00 το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου Θα μετακινηθεί στο μεσημβρινό δελτίο των 15.00.

Σύμφωνα με πληρoφορίες η Α. Παρασκευοπούλου θα αναλάβει διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών. Το πλήρες σχέδιο με τις ανακατατάξεις στα δελτία ειδήσεων με τον Γιώργο Κουβαρά στο κεντρικό δελτίο στις 21:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη και τον Απόστολο Μαγγηριάδη από Παρασκευή έως Κυριακή- καθώς και τα νέα καθήκοντα της Α. Παρασκευoπούλου θα ανακοινωθούν από την ΕΡΤ στις αρχές Αυγούστου.