Μετά το Πάσχα αναμένεται νο δρομολογηθούν οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της πρωινής ζώνης του ΣΚΑΪ η οποία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, συνιστά το μεγαλύτερο αίνιγμα της φετινής σεζόν.

Το όλο εγχείρημα έχει πάρει πάνω της η ίδια «σιδηρά κυρία» του τηλεοπτικού σταθμού, Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ηγείται των σχετικών συσκέψεων και συζητήοεων. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται σίγουρη η έναρξη της πρωινής εκπομπής «Σήμερα» στις 5 και όχι στις 6 το πρωί, προκειμένου να αντεπεξέλθει καλύτερα στον ανταγωνισμό. αφού η φετινή σεζόν δεν ήταν η καλύτερη από πλευράς επιδόσεων παρά το γεγονός ότι είχε έντονες δόσεις ενημέρωσης, ένα γήπεδο που μέχρι πρότινος θεωρείτο προνομιακό γιο τον ΣΚΑΙ.

Μεγάλο αίνιγμα συνιστά το πρόσωπο που θα βρεθεί στο πλευρό τον Δημήτρη Οικονόμου, καθώς η Μαρία Αναστασοπούλου παίζει δυνατά για την ανάληψη μιας εκπομπής με χαρακτηριστικά infotainment στα πρότυπα των αντίστοιχων της Πόπης Τσαπανίδου, Άννα Μπουσδούκου, και στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται ήδη εναλλακτικές.

Αν τελικώς προχωρήσει το θέμα καθώς σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και κάθε άλλο παρά έχει αποφασιστεί οριστικά το «σπάσιμο» του πρωινού δίδυμου (μάλιστα εκκρεμεί η επισημοποίηση της ενεργοποίησης της οψιόν για συν ένα χρόνο που προβλέπεται βάσει του συμβολαίου της η δημοσιογράφος θα ξεκινά στις 9 το πρωί και στις 12 θα παραδίδει στους «Αταίριαστους» , αφού η Ιωάννα Μαλέσκου θα «κουνήσει μαντήλι». Η περίπτωση της Μαρίας Αναστασοπούλου ακούστηκε και για την αντικατάσταση του Δημήτρη Καμπουράκη τα Σαββατοκύριακα ωστόσο το ενδεχόμενο  αυτό συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες καθώς το κανάλι προορίζει για την εν λόγω ζώνη ένα διαφορετικό σχήμα με πιο ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά. ‘Ενα ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την εμπλοκή στις διεργασίες αυτές του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Βασίλη Παπαδρόσου, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Προφανώς ρίχνει το βάρος σύμφωνα με τη στήλη των Παραπολιτικών, στην αποκατάσταση των επιδόσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη.