Ο τίτλος της συνέντευξης στο tv24 θα μπορούσε να είναι… «Γοητευτικός κι επικίνδυνος» όσον αφορά τον ρόλο του στις «Ψυχοκόρες», αυτόν του Τάσου Μέρμηγκα, αλλά και «Ο ταλαντούχος κ. Βάρθης» σε ό,τι έχει να κάνει με τον ίδιο.

Ο ηθοποιός, με την ερμηνευτική του δεινότητα, έχει πλάσει έναν ήρωα που αγαπάς να μισείς, αλλά στο τέλος μπορεί και να τον συμπαθήσεις αφού παίζει το παιχνίδι θύτη-θύματος με σαγηνευτική ικανότητα.

Ψυχοκόρες: Η Δεσποινιώ ειναι το μεζεδάκι του Τάσου – Δεν θα καταλάβει τίποτε

– Η Δεσποινιώ είναι για εκείνον ένα ακόμη θύμα;

– «Είναι μια εύκολη και γρήγορη ευκαιρία αφού δεν υπάρ χει κανείς να την προστατεύσει εκτός από την αδελφή της τη Μαρίκα, την οποία ο Μέρμηγκας δεν θεωρεί υπο- λογίσιμη. Η Δεσποινιώ για τον Τάσο είναι ένα μεζεδάκι που μπορεί να καταβροχθίσει, όχι ερωτικά, γιατί θέλει να γίνει προαγωγός της και να τη βγάλει στο κλαρί, όπως έλεγαν τότε».

– Εκείνη θα καταλάβει ότι όλο αυτό είναι ένα περι- τύλιγμα και ότι ο Κοσμάς Κοτρώτσης δεν είναι το μόνο κάθαρμα σε αυτό το περιβάλλον;

«Νομίζω ότι δεν θα το καταλάβει ποτέ. Ακόμη κι όταν τα πράγματα δυσκολέψουν πολύ, θα έχει μια εξιδα- Ανικευμένη εικόνα για τον Τάσο. Τον έχει θεοποιήσει στο μυαλό της. Είναι μια κοπέλα από χωριό, χωρίς εμπειρίες. Είναι λογικό να της συμβεί. Δεν είναι χαζή, είναι φοβερά αθώα και τα αισθήματά της είναι στο 1000%.

Για εκείνη ο Τάσος είναι ο απόλυτος πρώ- τος έρωτάς της. Θα μπορούσε να περάσει μαζί του όλη της τη ζωή. Είναι αγνό το συναίσθημά της. Προ- σπάθησα να επαναφέρω στη μνήμη μου τον πρώτο έρωτά μου και θυμάμαι ότι τότε δεν είχα στο μυαλό μου τίποτε άλλο. Και δεν ήμουν από χωριό (γελάει)».

– Όταν η Δεσποινιώ φεύγει από το σπίτι του Κοτρώτση, η Μαρίκα την ψάχνει;

– «Η Μαρίκα δεν παύει ποτέ να σκέφτεται τις αδελφές της. Οχι ότι οι άλλες ξεχνούν η μια την άλλη, αλλά πρέπει πρώτιστα να επιβιώσουν. Η Μαρίκα επανα- φέρει μονίμως τον όρκο που έδωσε στη μητέρα της δεν τον ξεχνάει ποτέ».

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Το τέλος της Βασιλικής θα είναι διαφορετικό απ’ όσα ξέραμε

Έρωτας φυγάς: Χαμός με Αλεξάνδρα και Άρτεμης για τον Ιάσονα

Ηλεκτρικά πατίνια: Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κυκλοφορία τους