Φωτιά ξέσπασε στον Real FM τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/7).

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 03:00, στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Realfm 97,8 και η εφημερίδα Real News, στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Στην είσοδο του κτηρίου άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια, ο οποίος και εξερράγη. Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στο κτήριο, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Μέσα στο κτίριο υπήρχε μία ηχολήπτρια που μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Επιπλέον βρέθηκαν γκαζάκια στην είσοδο. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου, σε tweet κάνει λόγο για εκρήξεις και σκόπιμη ενέργεια εμπρησμού:

 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm.

 

Real FM: Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει εντοπίσει τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία των Real FM και Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Δεν υπήρξε ευτυχώς κανένας τραυματισμός, παρότι υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του κτιρίου. Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το κλιμακοστάσιο μια ηχολήπτρια, η οποία διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.