Στην προεδρία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών επέστρεψε έπειτα από απουσία 17 μηνών ο εκδότης της «Real News ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μάλιστα στις κάλπες που στήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, η πανηγυρική εκλογή του στη Γενική Συνέλευση της διευρυμένης πλέον ΕΙΗΕΑ. στην οποία συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, ήταν μια δικαίωση γιο τον εκδότη της Real News.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. την περασμένη Τετάρτη εξελέγη το νέο Διοικητικά Συμβούλιο το οποίο σε πλήρη σύνθεση συγκροτήθηκε άμεσα σε Σώμα ως εξής Πρόεδρος, Νίκος Χατζπνικολάου Real News, αντιπρόεδρος: Γιώργος Δήμας «Τα Νέα», γραμματέας Τάσος Μπούρας (sportday) – ταμίας: Γιώργος Μιχαλόπουλος (Ελεύθερη Ωρα). Τακτικά μη Ανδρέας Κουρής (Kontra News) Κωνσταντίνος Νικόλτσιος (Αυγή) Σωτήρης Πουλόπουλος («Πρωταθλητής) Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Στεφανάκης («Το Φως•.) και Κώστας Γκαβούνας («0 Λόγος).

Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου της ΕΙΗΕΑ, Νίκου Χατζηνικολάου. όπως τις διατύπωσε στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι η επιβίωση των εντύπων, αλλό και η ενίσχυση του κύρους του Τύπου που δέχεται συνεχή χτυπήματα λόγω των fake news και των socιal medιa. Οπως τόνισε ο κ Χατζηνικολάου. στην οικονομική ενίσχυση Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η αξιοποίηση της κοινοτικής οδηγίας για τα δικαιώματα των εκδοτών Τύπου και η διαπραγμάτευση με τις μεγάλες πλατφόρμες. Ταυτόχρονα, Θα εντατικσποιηθούν οι επαφές με τους κυθερνητικούς φορείς για θεσμοθέτηση μέτρων στήριξης του Τύπου, όπως η επιδότηση στα μεταφορικά κόστη. αλλά και στην αγορά του χαρτιού, το οποίο ολοένα και ακριβαίνει και αποτελεί βραχνά για τις εφη-μερίδεςτης χώρας

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλέξη Σκαναβή, για τη σημαντική συνεισφορά του στην προώθηση των σκοπών της Ένωσης.