Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για τις δύο απόπειρες βιασμού στις οποίες ήταν κατηγορούμενος, αλλά παρέμεινε ελεύθερος καθώς το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, «δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν. Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του».

Στον ηθοποιό επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σήμερα (8/12) ωστόσο, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής του ΑΝΤ1, Το Πρωινό, αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός έχει δεχτεί προτάσεις να εμφανιστεί στο θέατρο από τρεις παραγωγούς.

Μάλιστα, επειδή είχε καλεσμένο τον δικηγόρο του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, τον ρώτησε αν ισχύει αυτό που είχε πει λίγα λεπτά πριν.

«Δεν θέλω να σχολιάσω το ρεπορτάζ που έχεις κάνει. Συνήθως όμως τα ρεπορτάζ τα δικά σου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πρέπει να επισημάνω ότι ο καλλιτεχνικός λώρος ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και στους πολίτες αυτής της χώρας δεν έχει διαλυθεί και αυτό φαίνεται από τις μεγάλες τηλεθεάσεις που έκαναν το σήριαλ το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, έχω μια εντολή. Το εφετείο θα γίνει το 2024, από εκεί και πέρα θα γίνει; θα αναβληθεί; Δεν ξέρω», ανέφερε αρχικά για τις προτάσεις που έχει δεχθεί.

Επίσης, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε πώς είναι οικονομικά τώρα ο ηθοποιός, ο δικηγόρος απάντησε: «Όταν κάποια στιγμή το συζήτησα αυτό το θέμα, ξέρεις τι μου είπε; Όποιος ενδιαφέρεται το πως ζω να με πάρει να τον ρωτήσω. Είναι πολύ ευαίσθητα… δεν είναι σωστό για εμένα να πω κάτι περισσότερο».

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Δείτε το απόσπασμα