Η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας παραγωγής Green Pixel Productions από Alpha και Star έδειξε ως ένα βαθμό το δρόμο που αποφάσισε να ακολουθήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Και αυτό είναι η δημιουργία ενός Group που θα αποτελέσει μία βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο Τζίγγερ έχει δώσει πολύ καιρό τώρα τις κατευθύνσεις σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικοί του άνθρωποι που χειρίζονται τα τηλεοπτικά. Στο μεταξύ, ο ίδιος κάνει επαφές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με ανθρώπους των media έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει μία βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου.

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Μετάβαση στο Διαδίκτυο

Ο Βαρδινογιάννης σύμφωνα με το Secret των «Παραπολιτικών»  έχει αρχίσει να τοποθετείται και στο Διαδίκτυο με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ένα group από new media προκειμένου να είναι καθ’ όλα έτοιμος όταν υπάρξει καθολική μετάβαση στο Διαδίκτυο.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, προσφάτως μέσω της Star Επενδυτικής Α.Ε. εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία Καλές Ιστορίες ΙΚΕ. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής Podcast και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας, «με το brand pod έχει καταστεί η πρώτη εταιρεία παραγωγής ελληνικών Podcast».

Τονίζεται δε ότι «στόχος της συνεργασίας είναι να εμπλουτισθεί το pod.gr και οι διεθνείς πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται, με νέες πρωτοποριακές παραγωγές ήχου και εικόνας». Εκτός από το pod.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες επενδυτικές κινήσεις μόνο στο Διαδίκτυο.

Δηλαδή, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη προσπαθεί να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο δυνατά στην επόμενη μέρα.