Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι λέει ο θυμόσοφος λαός, και οι τηλεοπτικοί σταθμοί σκοπεύουν να αποδείξουν τουλάχιστον το πρώτο μισό, αφου μέσα στο μήνα πολλοί θα επιστρέψουν στο τηλεοπτικό τους πόστο, μπροστά από τις κάμερες.
Η «μάχη» για την τηλεθέαση και αυτή τη σεζόν θα είναι σκληρή και, όπως αποδεικνύεται, θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς ακόμα και Αύγουστο, ενώ είναι ακόμα «παχιές οι μύγες», με τους σταθμούς να ελπίζουν και σε… παχουλές τηλεθεάσεις!

Ο αγώνας τους να κερδίσουν τηλεθεατές στις συχνότητές τους φαίνεται ότι βάζει στην άκρη τη συμφωνία που προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί για την έναρξη της σεζόν. Θέλοντας ο ένας να προλάβει τον άλλον μέσα στον μήνα που διανύουμε, κάποιοι από τον ενημερωτικό τομέα θα βρεθούν στα πόστα τους. Και ενώ η «μάχη» θα ξεκινήσει από την ενημέρωση, θα συνεχιστεί και με την ψυχαγωγία, αφού πολλοί είναι αυτοί που ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις τους να επισπεύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους για να καλωσορίσουν τους τηλεθεατές αρκετά νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν. Στις αρχές λοιπόν του επόμενου μήνα, του Σεπτεμβρίου, αρκετές εκπομπές θα κόψουν την κορδέλα της σεζόν, ελπίζοντας πως όσο νωρίτερα ξεκινήσουν τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δουν στους πίνακες τηλεθέασης.

Ωστόσο χαρακτηριστικό του σκληρού ανταγωνισμού είναι ότι στα στρατηγεία των καναλιών προγραμματίζουν να βγάλουν πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν και προγράμματα της prime time ζώνης, κυρίως παραγωγές μυθοπλασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάμερες έχουν πάρει «φωτιά», με τους συντελεστές να δουλεύουν σκληρά για να ετοιμάσουν όσο περισσότερα επεισόδια γίνεται. Ενώ λοιπόν έως και πέρυσι οι περισσότερες σειρές έκαναν πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο, φέτος πολλές θα είναι αυτές που θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ενώ… κάποιοι κάπου ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Αυγούστου (ακούγεται για τον ΣΚΑΪ) ! Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να βάλουν τους τηλεθεατές πρώτοι στις ιστορίες τους… και να μη βλέπουν τις απέναντι των άλλων παραγωγών μυθοπλασίας.