Μια νέα εβδομάδα ξεκινά στο MasterChef και όπως κάθε Δευτέρα, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία του Mystery Box.

Ωστόσο, στο αποψινό επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής του Star θα γίνει η έκπληξη, καθώς οι διαγωνιζόμενοι θα αντικρίσουν δύο κουτιά και ένα μεγάλο δίλημμα. Ρίσκο ή ασφάλεια;

Κάποιοι θα αποφασίσουν να «προκαλέσουν» την τύχη τους, πιστεύοντας πως ο τολμών νικά, ενώ κάποιοι θα ακολουθήσουν τον πιο «ασφαλή» δρόμο για τη νίκη.

Ένας όμως θα καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις και τα πλεονεκτήματα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί, επηρεάζοντας με τις επιλογές του το αποτέλεσμα της δοκιμασίας.

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζητούν από τους διαγωνιζόμενους ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα, με δυο υλικά να πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο. Εκείνος ή εκείνη που θα καταφέρει να παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο στους κριτές, θα καταφέρει να κερδίσει τα πλεονεκτήματα στην Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας και την κάρτα ασυλίας, που είναι διαθέσιμη για τελευταία φορά, συνοδευόμενα με ένα σημαντικό δώρο, που πολλοί θα ήθελαν στην κουζίνα τους.

Αντίθετα, εκείνοι με τις λιγότερο καλές προσπάθειες θα βρεθούν σε δυσμενή θέση και θα κληθούν να φορέσουν τη μαύρη ποδιά της υποψηφιότητας για αποχώρηση στην επόμενη δοκιμασία.

Ο νικητής θα κερδίσει και την κάρτα ασυλίας, που είναι διαθέσιμη για τελευταία φορά.

Μετά τις αποχωρήσεις του Βασίλη Μπόλλου και της Ελισάβετ Κοντοκώστα την προηγούμενη εβδομάδα, η χρυσή δεκάδα του φετινού διαγωνισμού είναι πια γεγονός και ανάμεσα τους βρίσκεται επίσημα ο επόμενος ή η επόμενη MasterChef της Ελλάδος.

MasterChef: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου