Στην Ομαδική Δοκιμασία της ιταλικής εβδομάδας του MasterChef, οι δύο ομάδες χρειάστηκε να μαγειρέψουν ένα μενού τεσσάρων αγαπημένων ιταλικών πιάτων, δηλαδή μπρουσκέτες, νιόκι, καπελέτι και κανόλι.

Το τελικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star,κρίθηκε στο γλυκό, καθώς πριν από αυτό τις δυο ομάδες χώριζε μόλις ένας πόντος. Ωστόσο το πιάτο μίας ομάδας κρίθηκε από την αρχή λάθος αφού σύμφωνα με τους κριτές δεν ήταν μπρουσκέτα αλλά φοκάτσια. Το συγκεκριμένο πιάτο το είχαν κάνει οι Μπλε.

Η μπλε ομάδα με αρχηγό την Ελισάβετ απέτυχε να φτιάξει ένα ιταλικό μενού που να εντυπωσιάσει τους κριτές και την καλεσμένη πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli κι έτσι ηττήθηκε στην Ομαδική Δοκιμασία από την κόκκινη ομάδα.

Οι «μπλε» είχαν μια τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο MasterChef. Στο τέλος το μέλος εκείνο που θα κερδίσει τη μια και μοναδική ασυλία δε θα μπορεί να ψηφιστεί στο αυριανό συμβούλιο που θα αναδείξει τους υποψήφιους προς αποχώρηση.

Στην πρώτη φάση της δοκιμασία ασυλίας που απαιτούσε από τους παίκτες να ετοιμάσουν μια κλασική συνταγή ζυμαρικών νικήτριες αναδείχθηκαν η Ελπίδα με την Ελισάβετ.

Στη δεύτερη φάση που έπρεπε να φτιάξουν τρεις τέλειες πίτσες την καλύτερη προσπάθεια είχε η Ελπίδα, κερδίζοντας έτσι την ασυλία από την Ελισάβετ και την είσοδό της στους TOP 10 του φετινού διαγωνισμού.

«Σίγουρα θα ψηφιστώ και δε με νοιάζει κιόλας. Είμαι εδώ για να παλέψω. Πολλοί θα θέλανε το είδα στα μάτια τους ότι όταν τους είπα ”μην ανησυχείτε θα παλέψω ήταν με κάτι χαμόγελα και όλοι με αγκάλιαζαν και με αγαπούσαν και μου λέει ο Γιάννος δεν τα βλέπεις; Ξύπνα άνοιξε τα μάτια σου θα σε φάνε, θέλουν τη θέση σου”. Και τον ευχαριστώ γι’ αυτό, άλλη μια φορά με βοηθάει», δήλωσε στο τέλος η Ελισάβετ αναφορικά με τη συμπεριφορά των συμπαικτών της μετά την ήττα τους.