Στην Ομαδική Δοκιμασία της ιταλικής εβδομάδας του MasterChef, οι δύο ομάδες χρειάστηκε να μαγειρέψουν ένα μενού τεσσάρων αγαπημένων ιταλικών πιάτων, δηλαδή μπρουσκέτες, νιόκι, καπελέτι και κανόλι.

Το τελικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star,κρίθηκε στο γλυκό, καθώς πριν από αυτό τις δυο ομάδες χώριζε μόλις ένας πόντος. Ωστόσο το πιάτο μίας ομάδας κρίθηκε από την αρχή λάθος αφού σύμφωνα με τους κριτές δεν ήταν μπρουσκέτα αλλά φοκάτσια. Το συγκεκριμένο πιάτο το είχαν κάνει οι Μπλε.

Οι Κόκκινοι από την άλλη έκαναν νιόκι αλλά μπέρδεψαν τις… χώρες! Δηλαδή αντί να κάνουν ιταλικά νιόκι με πατάτα, έκαναν παριζιέν. Με λίγα λόγια και οι μεν και οι δε είχαν κάνει τις «πατάτες» τους.

μαστερ

Το πιο νόστιμο και σωστά ψημένο κανόλι ανήκε στους «κόκκινους». Εκείνοι ήταν τελικά και η ομάδα  που συγκέντρωσε  την υψηλότερη βαθμολογία, συγκεκριμένα 93 βαθμοί έναντι 87 και ανακηρύχθηκαν μεγάλοι νικητές της δοκιμασίας προς απογοήτευση των «μπλε», οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά το πρώτο πιάτο που ήταν εκτός θέματος.

Η Ελισάβετ βγήκε από τη δύσκολη θέση, αφού δεν χρειάστηκε να μοιράσει πλεονεκτήματα, όπως συμβαίνει συνήθως σε κάθε Ομαδική Δοκιμασία με τους αρχηγούς των ηττημένων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δινόταν η δυνατότητα στην Ελισάβετ να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση αυτός θα ήταν ο εαυτός της, ενώ αν της είχε ζητηθεί να ”σώσει” κάποιον συμπαίκτης της, θα έδινε την ασυλία σε όποιον είχε κάνει το καλύτερο πιάτο.

Η νικητρια ομάδα, όπως ανακοίνωσε και ο Πάνος Ιωαννίδης, θα έχει τη χαρά να γιορτάσει τη νίκη και την είσοδο της στη χρυσή δεκάδα του διαγωνισμού παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, απολαμβάνοντας αυθεντικό ιταλικό φαγητό δια χειρός Μάγκυς Ταμπακάκη.

 

MasterChef: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έβαλε στη μαγειρική και το ξεμάτιασμα!