Οι τρεις chef κριτές, του MasterChef Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσορίζουν τους 11, πλέον, διαγωνιζόμενους στην Ομαδική Δοκιμασία της «Ιταλικής Εβδομάδας».

Καλεσμένη σε αυτή τη δοκιμασία, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patrizia Falcinelli.

Όπως ανακοίνωσαν οι κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής του Star,  το ζευγάρι που θα είναι οι αρχηγοί της σημερινής δοκιμασίας είναι ο Γιάννος και η Ελισάβετ. O Γιάννος είχε κερδίσει στη δοκιμασία γευσιγνωσίας, όχι μόνο την κάρτα ασυλίας αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας. Οπότε τώρα είχε το πλεονέκτημα να διαλέξει το χρώμα της ομάδας του. Διάλεξε το κόκκινο. Επίσης, η ομάδα του είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Γιάννος διάλεξε όλη του την ομάδα και όποιοι έμειναν τους πήρε η Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ ως αρχηγός της μπλε ομάδας προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, παρόλα αυτά όταν πήγαν οι κριτές να τη συναντήσουν εκείνη εξέφρασε τον προβληματισμό της.

«Εντάξει, ας το καταπιώ κι αυτό. Η επιλογή των παικτών… Τίποτα δε μου άφησε, τους πήρε όλους. Εντάξει δεν τους αδικώ όμως, είναι οι καλύτεροι! Μαγειρεύουμε με την καρδιά μας αλλά δεν έχουμε μεγάλη μαγειρική εμπειρία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα χρειαζόμασταν λίγο τεχνική παραπάνω», είπε με παράπονο η Ελισάβετ.

Ο Χριστόφορος από την άλλη, αν και δε ξέρει καλά αγγλικά το προσπάθησε και μίλησε στην καλεσμένη τους για να της εξηγήσει τι φτιάχνει. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ακούγοντάς τον γέλασαν και τον τρόλαραν.

μαστερ