Μετά τις μαγειρικές μονομαχίες της προηγούμενης μέρας στο Masterchef, ο Δημήτρης Ταϊρίδης, η Βασιλική Δροσάτου κι ο Νίκος Μπέρκας, κατάφεραν να κερδίσουν την επιστροφή τους στο διαγωνισμό. Έτσι, οι 15, πλέον, διαγωνιζόμενοι επιστρέφουν στην κουζίνα του MasterChef 2022  του Star για την τελευταία μέρα της διαδικασίας των επιστροφών.

Μια τελευταία μάχη και μια τελευταία ευκαιρία περιμένει τους πρώην διαγωνιζόμενους, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν στις χθεσινές μαγειρικές μονομαχίες.

Τεχνική και ταχύτητα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρώτη δοκιμασία της ημέρας. Ένας αγώνας δρόμου για τα 20 τέλεια τηγανητά αυγά, θα δώσουν σε κάποιον σημαντικό προβάδισμα και τη δυνατότητα να θέσει τους δικούς του όρους στη μαγειρική μονομαχία, που ακολουθεί.

Στην τελευταία δοκιμασία, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αποδείξουν πόσο πολύ θέλουν πραγματικά να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ, φτιάχνοντας ένα πιάτο αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Ποιος θα κλείσει οριστικά την πόρτα του MasterChef 2022 στο τέλος της ημέρας;

Masterchef: Ποιοι επέστρεψαν;

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τις ισορροπίες στο «MasterChef» θα ανατρέψουν οι επιστροφές παλαιότερων παικτών, που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο του Έλληνα MasterChef. Παίκτες που έχουν αποχωρήσει θα δοκιμάζουν ξανά την τύχη τους επιστρέφοντας στον διαγωνισμό μέσα από κάποιες δοκιμασίες.

Στην πρώτη μέρα της διαδικασίας των επιστροφών, η Ελπίδα Μορφούλη κατάφερε να παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο στους τρεις κριτές, να πάρει τη πολυπόθητη λευκή ποδιά και να επιστρέψει στο σπίτι του MasterChef 2022.

Νίκος: Δεν μπορώ να χαρώ

Ο Γρηγόρης επέλεξε να διαγωνιστεί με τον Νίκο.Ο Γρηγόρης έφτιαξε χτένια, μάνγκο, herb oil, αέρα εσπεριδοειδών και φύλλα cappuccino. Ο Νίκος Μπέρκας έφτιαξε χτένια με πέστο φουντουκιού, μάνγκο σε δυο υφές και λάδι μυρωδικών. Τελικά, την ποδιά κατάφερε να πάρει ο Νίκος και να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

«Δεν μπορώ να χαμογελάσω, δεν μπορώ να το χαρώ αυτή τη στιγμή, γιατί δεν το περίμενα! Δίνει αξία ο συγκεκριμένος συμπαίκτης μου σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά για να είμαι ειλικρινής, όχι δεν μπορώ να το χαρώ!», είπε ο Νίκος στην κάμερα.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης (Μπόμπαινας) βρέθηκε στην δοκιμασία έχοντας αντίπαλο τον Στέφανο Σαμανή. O Μπόμπαινας έφτιαξε Wagyu με σάλτσα από χουρμάδες, ζου από κρέας, πατάτα baby σε φύλλο δυόσμου και κατάφερε να επιστρέψει στο MasterChef, μιας και το πιάτο του κρίθηκε καλύτερο από εκείνο του Στέφανου.

Η Βασιλική μονομάχησε με την Αναστασία και ο αγώνας ήταν δύσκολος. Η Βασιλική έφταιξε μπαλοτίνα κοτόπουλου με κρέμα καρότου, μήλο κονφί και μήλο γλασέ με εσαλότ και κάπαρη!

Η Αναστασία από την άλλη έφτιαξε κροκέτες κοτόπουλου με μυρωδικά, κρέμα από πράσινο μήλο και passion fruit.

Τελικά την ποδιά κέρδισε η Βασιλική, η οποία επέστρεψε στον διαγωνισμό.