Το επεισόδιο του Masterchef που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης τα είχε όλα. Και δοκιμασία, και οικειοθελή αποχώρηση και κανονική αποχώρηση παίκτη. Ποιος παίκτης αποχώρησε από το MasterChef;

Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε ότι νικητής του Mystery Box ήταν ο Μάριος Λιόλιος, ο οποίος μοίρασε αριθμό κονσερβών στους συμπαίκτες του για το Τεστ Δημιουργικότητας. Ο ίδιος επέλεξε να μην αντιμετωπίσει την Φανή Ζιώγα για να διεκδικήσει την κάρτα ασυλίας καθώς μια ενδεχόμενη ήττα του θα έβαζε σε κίνδυνο την παραμονή του στο διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμασία του τεστ Δημιουργικότητας ικανοποίησαν τους τρεις κριτές Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια υπήρχαν και τα… αντίθετα αποτελέσματα. Νικητής της δοκιμασίας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ταϊρίδης ενώ υποψήφιοι προς αποχώρηση ήταν ο Στέφανος Σαμανής, η Αναστασία Ντμίτρουκ κι ο Γιώργος Μελανδίνος, οι οποίοι διεκδίκησαν την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Οι προσπάθειές τους δεν πήγαν τόσο καλά κι από κάθε πιάτο έλειπαν βασικά πράγματα. Μάλιστα οι κριτές τους έκαναν αυστηρή παρατήρηση γιατί δεν μπόρεσαν εξ΄αρχής να εντοπίσουν τις αστοχίες τους κι ανέφεραν ότι είχαν να κρίνουν το λιγότερο κακό πιάτο.

Ο παίκτης, που απείχε τελείως από το ζητούμενο και τελικά αποχώρησε από το MasterChef του Star ήταν ο Στέφανος. Οι συμπαίκτες του συγκινήθηκαν και ξέσπασαν σε δάκρυα.

Masterchef: Τι δήλωσε ο Στέφανος

Ο νεαρός παίκτης Στέφανος Σαμανής δήλωσε: «Δυστυχώς χάσαμε, δεν τα καταφέραμε. Φεύγουμε από το παιχνίδι… Η ζωή συνεχίζεται, καλή συνέχεια σε όλους. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και προχωράμε.

Με πείραξε που τελείωσε τόσο νωρίς το παιχνίδι, που δεν κατάφερα να είμαι ο Στέφανος Σαμανής σαν μάγειρας, και όχι απλά σαν χαρακτήρας. Να βγάλω αυτό που ξέρω να κάνω σωστά, αυτό. Δεν γνωρίζω τι πήγε λάθος, άμα ήξερα τι πήγε λάθος, θα ήταν το πρώτο που θα έφτιαχνα.

Και οι τρεις κριτές είναι οι αγαπημένοι μου. Ο κύριος Κουτσόπουλος ήταν λίγο αυστηρός μαζί μου, κατανοητό όμως, είναι δίκαιο, εγώ έκανα το λάθος, παίξαμε και χάσαμε. Πιστεύω τελική πεντάδα θα είναι ο Πέτρος, ο Νικήτας. η Φανή, ο Γρηγόρης και ο Γιάννος».