Οι δυο ομάδες, του Masterchef κόκκινη και μπλε, φτάνουν στο συμβούλιο και περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της Ομαδικής Δοκιμασίας στο επεισόδιο που θα προβληθεί απόψε (17/3).

Μετά τις επιλογές του Γιάννου Σδούγκα, ως νικητή του Tεστ Δημιουργικότητας, ο Τζόναθαν Χάρνετ επέστρεψε στην κόκκινη ομάδα και η Φανή Ζιώγα στην μπλε, ενώ αρχηγός της μπλε ομάδας ορίστηκε και πάλι ο Δημήτρης Ταϊρίδης.

Στην πέμπτη Ομαδική Δοκιμασία του ριάλιτι μαγειρικής του Star, οι δυο ομάδες κλήθηκαν να μαγειρέψουν με θέμα τη fusion μαγειρική, συνδυάζοντας προϊόντα τεσσάρων διαφορετικών χωρών με ελληνικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα.

 

Η κόκκινη ομάδα, επιλέγοντας πρώτη, είχε στη διάθεση της υλικά από την Ιαπωνία και τη Γαλλία και η μπλε ομάδα από την Ισπανία και την Ταϊλάνδη.

Ποια ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά, Λεωνίδα Κουτσόπουλο και από τον καλεσμένο chef Αντώνη Δρακουλαράκο;

Τα λάθη και οι αστοχίες, που θα επισημάνουν οι κριτές, θα αφήσουν κάποιους έκπληκτους, αφού δεν τα είχαν εντοπίσει οι ίδιοι και ο αρχηγός της χαμένης ομάδας θα κληθεί και πάλι να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Η νικήτρια ομάδα θα απολαύσει μια ιδιαίτερη και ευχάριστη βραδιά στο εστιατόριο “Omikron” παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη.

Αντίθετα, την ηττημένη ομάδα περιμένει η Δοκιμασία Ασυλίας, που πέρα από άρτιο και δημιουργικό μαγειρικό αποτέλεσμα, απαιτεί και ταχύτητα.

Ποιος θα καταφέρει να φορέσει τη λευκή ποδιά της ασυλίας;

 

Masterchef: Δυσαρεστημένος ο Γρηγόρης

Η δοκιμασία αρχικά κάποιους θα τους ενθουσιάσει, αφού θα νιώσουν ότι είναι στα «μέτρα» τους αλλά στη συνέχεια τα λάθη και οι αστοχίες θα αλλάξουν τη διάθεσή τους. Προβλήματα στην οργάνωση, στην κατανόηση του μαγειρικού ζητουμένου και στη συνεργασία, προκαλούν προβληματισμό στους διαγωνιζόμενους.

Ωστόσο, ο Γρηγόρης μιλώντας on camera δηλώνει δυσαρεστημένος μιας και όλοι λένε την άποψή τους δίχως να τον υπολογίζουν.

«Έρχομαι σε μια φάση που μου λένε αυτοί πιάτα μεταξύ τους και εγώ είμαι σαν να μην υπάρχω. Προσπαθώ να τους μιλήσω αλλά τίποτα. Οκ, κάντε ό, τι γουστάρετε!».