Στο τελευταίο Τεστ Δημιουργικότητας του MasterChef νικητής ήταν ο Γιάννος Σδούγκας κι είχε στα χέρια του δύο σημαντικά πλεονεκτήματα.

Συγκεκριμένα θα μπορούσε να ανταλλάξει δύο παίκτες ανάμεσα στις δύο ομάδες και να ορίσει αρχηγό στην Μπλε ομάδα, η οποία είχε «ορφανέψει».

Αρχηγό στην Μπλε ομάδα έκανε τον Δημήτρη Ταϊρίδη λόγω της εκτίμησης που του έχει ενώ πήρε τον Τζόναθαν Χάρτνετ από την Μπλε ομάδα κι έστειλε πίσω τη Φανή Ζιώγα.

Βέβαια η δικαιολογία που είπε ο Γιάννoς για αυτήν του κίνηση εκνεύρισε την Φανή, η οποία ανέφερε: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη μου και θεωρούν ότι θα κάνω φασαρίες μέσα στην ομαδική. Δεν θα κοιτάξω το δικό μου καλό για να κερδίσω και να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα κοιτάξω να βγάλω τα δικά μου μέσα στην ομαδική. Αυτά που κάνουν αυτοί, θα τα κάνω κι εγώ».

Τα μέλη της Κόκκινης Ομάδας έχοντας επιλέξει τις κούτες που περιλαμβάνουν προϊόντα από τη Γαλλία και την Ιαπωνία συσκέπτονται ώστε να φτιάξουν το fusion μενού που τους ζητήθηκε.
Οι περισσότεροι παίκτες αποφεύγουν να αναλάβουν να ετοιμάσουν μενού με άρωμα από Ιαπωνία, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον Γρηγόρη και αναλαμβάνει να το κάνει ο ίδιος μαζί με τον Παναγιώτη.

Οι δυο ομάδες του ριάλιτι μαγειρικής του Star καλούνται να μαγειρέψουν πέντε πιάτα, amuse bouche, σούπα, κρύο ορεκτικό, ζεστό ορεκτικό και κυρίως με θέμα τη fusion κουζίνα, συνδυάζοντας υλικά διαφορετικών χωρών με ελληνικά προϊόντα.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε αυτή τη δοκιμασία, ο κορυφαίος Έλληνας sushi chef, Αντώνης Δρακουλαράκος.

Και οι δυο ομάδες επιθυμούν τη νίκη, αφού η κόκκινη δεν θέλει να χάσει την κυριαρχία της ως τώρα στις ομαδικές δοκιμασίες και η μπλε έχει ανάγκη να επανακάμψει, μετά τις επαναλαμβανόμενες ήττες και να πάρει «μια ανάσα».

Masterchef: Δυσαρεστημένος ο Γρηγόρης

Η δοκιμασία αρχικά κάποιους θα τους ενθουσιάσει, αφού θα νιώσουν ότι είναι στα «μέτρα» τους αλλά στη συνέχεια τα λάθη και οι αστοχίες θα αλλάξουν τη διάθεσή τους. Προβλήματα στην οργάνωση, στην κατανόηση του μαγειρικού ζητουμένου και στη συνεργασία, προκαλούν προβληματισμό στους διαγωνιζόμενους.

Ωστόσο, ο Γρηγόρης μιλώντας on camera δηλώνει δυσαρεστημένος μιας και όλοι λένε την άποψή τους δίχως να τον υπολογίζουν.

«Έρχομαι σε μια φάση που μου λένε αυτοί πιάτα μεταξύ τους και εγώ είμαι σαν να μην υπάρχω. Προσπαθώ να τους μιλήσω αλλά τίποτα. Οκ, κάντε ό, τι γουστάρετε!».