Με υποψήφιους προς αποχώρηση από το MasterChef την Καλλιόπη και τον Μάριο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τον Πάνο που είχε την κάρτα ασυλίας, αν θα τη χρησιμοποιούσε για να «σώσει» κάποιον από τους δύο. Ο σεφ και κριτής υπενθύμισε στους παίκτες ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα γινόταν χρήση της κάρτας στο φετινό MasterChef.

«Είναι λίγο δύσκολη η θέση μου γιατί ήμουν κι εγώ αρχηγός και συνέβαλα στην ήττα. Με πονάει πολύ που είναι ο Μάριος κάτω και θα ήθελα να του δώσω την κάρτα, ωστόσο το ηθικό κομμάτι δε με αφήνει να κατεβάσω τον Νικήτα. Νιώθω πιο ηθικό να “κάψω” την κάρτα σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους κριτές και τους συμπαίκτες του ο Πάνος.

«Οπότε δε κάνουμε χρήση απ’ ότι καταλαβαίνω…», τον ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον παίκτη να απαντάει ότι δε θα γίνει.

Στο μεταξύ, το 100% του εαυτού τους έδωσαν στην δοκιμασία αποχώρησης του διαγωνισμού μαγειρικής του Star ο Μάριος και η Πόπη (Καλλιόπη) διεκδικώντας τη θέση τους στους καλύτερους 9 του MasterChef 2022.

Οι δύο διαγωνιζόμενοι προσπάθησαν να αντιγράψουν όσο το δυνατόν πιο πιστά το ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο του καλεσμένου σεφ, Δημήτρη Παμπόρη.

Συγκεκριμένα, Μάριος και Καλλιόπη έπρεπε να ετοιμάσουν με ακρίβεια λαβράκι ψημένο με καρύδα – Κρέμα κουνουπίδι / σάλτσα κακάο / burger με ψωμάκι ατμού με κροκέτα λαβράκι και aioli από χαβιάρι. Απλό; Καθόλου!

Σε τελική ανάλυση των πιάτων των δύο παικτών από τους κριτές, η Καλλιόπη κατάφερε να έχει την καλύτερη βαθμολογία. Απέσπασε 30 βαθμούς, ενώ ο Μάριος 28 και η βασική τους διαφορά, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ήταν ότι το μπέργκερ του Μάριου δεν τρωγόταν.

Συντετριμμένος με την αποχώρηση του κολλητού του φίλου είναι ο Παναγιώτης. Το ίδιο και ο Νίκος ο Ιταλός, ο οποίος είπε ότι όλοι αγαπούν τον Μάριο στον διαγωνισμό.

Εντύπωση έκαναν τα καλά λόγια του Δημήτρη «Μπόμπαινα» για τον παίκτη που αποχώρησε. «Το ευχαριστώ είναι λίγο για τον Μάριο» είπε ο Δημήτρης.

Μετά την αποχώρηση του Μάριου, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάδειξη του φετινού MasterChef!