Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον καταξιωμένο Ιταλό chef, Elio Sironi, που έφερε ένα πιάτο αντιγραφής αυξημένων μαγειρικών απαιτήσεων.

 

Οι υποψήφιοι για αποχώρηση όφειλαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση της ψηφοφορίας και μαγείρεψαν με συγκέντρωση και «καθαρό» μυαλό στη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή, για να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Ωστόσο οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε από το επεισόδιο αποχώρησης , καθώς κανείς από τη μπλε ομάδα που ηττήθηκε στην ομαδική δοκιμασία στην οποία η Ελισάβετ ήταν αρχηγός δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα.

Την ασυλία είχε κερδίσει η Ελπίδα Μορφούλη, ενώ έπειτα από μια επεισοδιακή ψηφοφορία, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση που προέκυψαν ήταν ο Δημήτρης Ταϊρίδης κι η Ελισάβετ Κοντοκώστα.

 

Τελικά ανάμεσα στον Δημήτρη ή αλλιώς Μπόμπαινα και την Ελισάβετ, οι κριτές έβαλαν την καλύτερη βαθμολογία στον Δημήτρη. Λάθη και αστοχίες οδήγησαν στο τέλος την Ελισάβετ να αποχωρήσει, με το golden pin του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, να αποτελεί την τελευταία παίκτρια που αποχωρεί πριν από το top 10 του διαγωνισμού.
Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, ο Μπόμπαινας, καθώς πήγαινε στον εξώστη ξεκίνησε να φωνάζει ότι άλλος θα έπρεπε να βρισκόταν στη θέση της Ελισάβετ.

Ωστόσο η Ελισάβετ αποχώρησε από το διαγωνισμό μαγειρικής του Star

Masterchef: Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου