Οι δέκα επίδοξοι σεφ του Masterchef κλήθηκαν να διαχειριστούν μία νέα Ομαδική Δοκιμασία στο επεισόδιο της Τετάρτης. Οι διαγωνιζόμενοι βρέθηκαν στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τον Πάνο που είχε κερδίσει στο τελευταίο Τεστ Δημιουργικότητας, να επιλέγει τους αρχηγούς.  «Κάνε την ανατροπή» τον παρότρυνε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Πάνο να διαλέγει την κόκκινη ποδιά και για αρχηγό των «Μπλε» τον Νίκο Π. τον γνωστό σε όλους «Ιταλό».

Οι δύο φίλοι δήλωσαν ότι το είχαν συζητήσει, ενώ ήθελαν να βάλουν στοίχημα για το ποιος θα είναι καλύτερος αρχηγός. «Είχαμε πει με τον Πάνο να με βάλει αρχηγό για να γελάσουμε», δήλωσε ο Νίκος.

«Αν φύγει ο Ιταλός έχω και την καρτούλα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί», είπε ο Πάνος για την περίπτωση που η ομάδα του φίλου του χάσει και βρεθεί στον… τάκο.

Πώς διαμορφώθηκαν οι ομάδες

Στην Κόκκινη ομάδα θα είναι: Γιάννος, Νικήτας, Μάριος και Καλλιόπη

Στην Μπλε ομάδα θα είναι: Ελπίδα, Χριστόφορος, Μπόμπαινας, Νίκος

MasterChef: Ένταση μεταξύ των αρχηγών

 

Οι ρυθμοί έχουν ανέβει στη νέα εξωτερική δοκιμασία. Μπλε και Κόκκινοι τρέχουν να προλάβουν, ώστε να ετοιμάσουν τα πιάτα που θα δοκιμάσουν οι κριτές.

Ωστόσο, μία μικρή παρεξήγηση ανέβασε τους τόνους ανάμεσα στους δύο αρχηγούς. Τον Παναγιώτη και τον Νίκο Π.

Ο Παναγιώτης ψάχνει να βρει τα χτένια, αλλά ο Νίκος Μπέρκας νόμιζε ότι ήταν της ομάδας του και τα πήρε. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη από τον αρχηγό της Κόκκινης Ομάδας.

Βέβαια, ο Παναγιώτης δεν καταφέρνει να κρύψει τον θυμό του και αρχίζει τα… «γαλλικά» κοιτάζοντας τον αρχηγό της Μπλε Ομάδας, ο οποίος εκνευρίζεται επίσης και τα «μπιπ» δεν έχουν τελειωμό.

 

Μάλιστα, όταν η κάμερα του διαγωνισμού μαγειρικής του Star προσπαθεί να πλησιάσει τον Παναγιώτη για να πάρει κάποια δήλωση εκείνος φανερά εκνευρισμένος λέει: «Άσε με τώρα λίγο. Είμαι λίγο νευριασμένος».

Λίγη ώρα αργότερα οι τόνοι έπεσαν και οι διαγωνιζόμενοι συνέχισαν ετοιμάζουν τις παρασκευές τους.