Έρχεται μεγάλη ανατροπή στο αποψινό MasterChef αφού ενώ όλοι περιμέναμε να αποχωρήσει είτε ο Μπόμπαινας, είτε ο Μάριος είτε ο Ιταλός, τελικά όλοι παραμένουν στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star!
Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος κατάφερε, παρουσιάζοντας το καλύτερο πιάτο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, να κερδίσει και να είναι ο νέος και τελευταίος κάτοχος της κάρτας ασυλίας.
Για τον Μάριο Λιόλιο, τον Νίκο Παπαϊωάννου και τον Δημήτρη Ταϊρίδη, όμως, τα νέα δεν ήταν θετικά, αφού τα πιάτα τους ανήκαν στις λιγότερες καλές προσπάθειες της δοκιμασίας και φθάνουν στην κουζίνα φορώντας τις μαύρες ποδιές τους, για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Στο MasterChef 2022 όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο και μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους διαγωνιζόμενους. Και αν κάποιοι περίμεναν μια χαλαρή ημέρα στον εξώστη, τα σχέδια ανατρέπονται και η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 2022 ξεκινά με ένα «σκωτσέζικο ντους».

Η είσοδος στη χρυσή δεκάδα του MasterChef 2022 δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους διαγωνιζόμενους που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες, ως τώρα. Απόψε, ένα μεγάλο έπαθλο τους περιμένει, αφού θα μπορέσουν να διεκδικήσουν 10.000 ευρώ!

Οι διαγωνιζόμενοι παίρνουν θέση πίσω από τους πάγκους και είναι όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουν στις τρεις διαφορετικές μαγειρικές δοκιμασίες, που τους περιμένουν. Κάποιοι θα χρειαστεί να βρεθούν σε άγνωστα «μαγειρικά μονοπάτια» και για άλλους οι δοκιμασίες θα είναι «περίπατος», ωστόσο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν όλοι ως τον τερματισμό.
Ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να γυρίσουν στο σπίτι του MasterChef 2022 στο τέλος της ημέρας νικητές και με πλατιά χαμόγελα;