Πιστό στο ραντεβού του με το τηλεοπτικό κοινό, το MasterChef θα ξεκινήσει το ταξίδι του στον πίνακα της τηλεθέασης στα μέσα του μήνα και συγκεκριμένα στιs 16 Ιανουαρίου εκτός και αν το Star αποφασίσει να ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όπου θα κάνει τον εμφάνιση του και το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εδώ και μήνες βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες του νέου κύκλου που, απ ό,τι λένε, Θα μας εντυπωσιάσει.

Κανάλι, παραγωγή, σκηνοθέτης και κριτές θεωρούν πως φέτος έχουν βάλει στο πρότζεκτ μαγειρικά όλα εκείνα τα βασικά υλικά που κάνουν μια συνταγή εκπομπής επιτυχημένη και τολμάνε όχι απλά να το πουν αλλά και να το δείξουν. Κυρίως με το πετυχημένο τρέιλερ που διακωμωδεί τις ζωές των τριών σεφ υπό το πρίσμα της πατρότητας και σε δεύτερο χρόνο με τις οντισιόν που θα δούμε λίαν συντόμως στις οθόνες μας.
Οι καλύτεροι μάγειρες από την Ελλάδα και τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είναι έτοιμοι να μαγειρέψουν μπροστά στα μάτια των τριών κριτών.

Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας εθνικότητας και γευστικών προτιμήσεων, φόρεσαν τις ποδιές τους, αγόρασαν τα πιο εκλεκτά υλικά μαγείρεψαν για τους ανθρώπους οι οποίοι στα επτά χρόνια που προβάλλεται ο διαγωνισμός έχουν δοκιμάσει και γευτεί τα πάντα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, Ποιος είναι πρωινιάτικα και δήλωσε την ύπαρξη ενός 4ου κριτή, χωρίς όμως να αποκαλύψει αν θα είναι μόνιμος ή θα εναλλάσσεται. «Να μην αποκλείσουμε και τον τέταρτο κριτή, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω», είπε αρχικά ενώ δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση για το πόσες φορές την εβδομάδα θα προβάλλεται στην τηλεόραση.

Για τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ανέφερε πως είναι πολύ ψύχραιμοι ως νέοι μπαμπάδες και πως αν χρειαστούν κάποια βοήθεια, παίρνουν τηλέφωνο στη γυναίκα του.

Όσον αφορά τις προτάσεις που δέχτηκε από άλλα κανάλια και αν αυτό τον χαροποιεί, ο ίδιος απάντησε ότι «Είναι ένα κλίμα οικογενειακό, είμαστε πολύ καιρό μαζί και έχουμε δέσει. Εντάξει, εννοείται ότι σου αρέσει αν σου κάνουν προτάσεις γιατί σημαίνει ότι κάτι πάει καλά».

Masterchef 7: Αυτά αποκάλυψε ο Σωτήρης Κοντιζάς