Δοκιμασία αποχώρησης είχαμε στο χτεσινό επεισόδιο στο MasterChef και για καόμα μία φορά οι υποψήφιοι προς αποχώρηση έπρεπε να ετοιμάσουν τα καλύτερά τους πιάτα.

Μετά την εξωτερική δοκιμασία του ριάλιτι μαγειρικής του Star, η Μπλε ομάδα ήταν αυτή που για ακόμα μία φορά έχασε κι ο Δημήτρης Ταϊρίδης έβγαλε στον τάκο ως πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση τον Σταύρο Λορέντζο, ο οποίος το είχε ζητήσει.

Από τη ψηφοφορία προέκυψαν ως υποψήφιοι προς αποχώρηση δίπλα στον Σταύρο η Φανή Ζιώγα κι ο Δημήτρης Ταϊρίδης. Οι τρεις παίκτες κλήθηκαν να αντιγράψουν γλυκό των ζαχαροπλατών Γιάννη Κίκιρα και του Ευγένιου Βαρδακαστάνη.

Το πιάτο της Φανής ήταν καλό και έτσι η τελική αναμέτρηση έγινε ανάμεσα στον Σταύρο και τον «Μπόμπαινα».

Οι τρεις κριτές, αλλά και οι δυο pastry chef Γιάννη Κίκιρα και Ευγένιου Βαρδακαστάνη, βαθμολόγησαν τα πιάτα και τελικά την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε το πιάτο του Σταύρου.

Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη δήλωσε: «Ωραίο τα ταξίδι. Είχα πει και στην οντισιόν ότι είναι δύσκολο για έναν μάγειρα να μπει στη διαδικασία να κριθεί. Όλοι έχουν μάθει να κρίνουν. Το έζησα και με χαρές και με λύπες. Έτσι είναι η ζωή. Σήμερα δεν ήθελα να μαγειρέψω. Ο Γιάννος με προέτρεψε να έρθω στην κουζίνα. Στον τελικό βλέπω μόνο τον Γιάννο. Θέλω να πάρει αυτός τον τίτλο του MasterChef. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και έχει αντίληψη. Άξιζε αυτή η εμπειρία. Δε μάσησα τα λόγια μου. Έπαιξα τίμια.»