Το Maestro είναι μια δραματική σειρά κινηματογραφικού χαρακτήρα του MEGA, υψηλής αισθητικής, εννέα επεισοδίων, για την οποία ο δημιουργός της λέει: «Αυτή η δουλειά θεωρώ ότι είναι η αγαπημένη μου και η καλύτερή μου. Και αυτό γιατί έχω στην ιστορία που έγραψα πρωταγωνιστές ηθοποιούς που έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες αυτούς. Οπότε θα τους είμαι για πάντα υπόχρεος». Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στη συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του «Maestro», αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να τη γράφει πριν από δύο χρόνια. «Ήταν το πρώτο βράδυ του lockdown και είχα πει ότι Θα το κάνω στο νησί. Ήξερα ότι Θα καταπιαστώ με πράγματα που ήταν δύσκολα, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο οι ήρωες που έγραφα θα μπορούσαν να σταθούν τόσο έντονα και να δώσουν τη διάσταση που ήθελα.»

Ξεκινώντας να γράφει το σενάριο είχε δύο ανθρώπους στο μυαλό του: «Τη Μαρία Καβογιάννη και τον Φάνη Μουρατίδη. Εξ ου και έμειναν τα ονόματα. Έβαλα αυτούς τους ηθοποιούς στο μυαλό μου και τη φωνή τούς. Με τη Μαρία έχούμε συνεργαστεί πολλές φορές. Είναι λίγο οικογένεια, οπότε ήξερα τι έγραφα και με τον Φάνη αντίστοιχα».
Για την Χάρις Αλεξίου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε: «Δεν την είχα στο μυαλό μου. Απλά όταν τελείωσα το πρώτο επεισόδιο άκουσα το τραγούδι “Προσευχή”. Όπως το άκουγα, οι στίχοι του μου έδιναν εικόνες. Άρχισα να γράφω σκηνές. Εκείνο το βράδυ αναλογίστηκα αν θα μπορούσε να παίξει το ρόλο της γιαγιάς-αρχηγού της οικογένειας. Έγραψα το δεύτερο επεισόδιο, της το έστειλα και τελικά είπε το “ναι “. Πρέπει να σας πω ότι η κυρία Αλεξίου είναι εξαιρετική και απίστευτη κωμική ηθοποιός».
Για τον β’ κύκλο, είπε ότι αρχικά δεν το είχε σκεφτεί. Ωστόσο μπορεί να το κάνει, αν και είναι πολύ δύσκολο αφού θα πάνε τον πήχη λίγο πιο πάνω. ‘Εχει γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο αν και δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν το γύρισμα.

Maestro: Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Όλες οι ειδήσεις

Ο Παράδεισος των Κυρίων: Ο Πάρης κάνει απόπειρα αυτοκτονίας-Σατανικό σχέδιο του Αποστόλη

7 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία

Γλυκάνισος: Η Ραζάν παντρεύεται τον Καρίμ