Εκτός από την Υπατία κομμένη θα είναι και… η Παραλία της ΕΡΤ αφού άλλα περιμέναμε και άλλα τελικά αποφασίστηκαν να γίνουν για την περίφημη σειρά.

Δυστυχώς, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η τροποποίηση της σύμβασης που είχε συνάψει με την κρατική ραδιοτηλεόραση η εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών της καθημερινής σειράς της ΕΡΤ1 για λιγότερα επεισόδια. Η Κρατική Τηλεόραση, λίγο πριν το τέλος του 2023 είχε εγκρίνει επιπλέον 60 επεισόδια της σειράς διαμορφώνοντας τον τελικό συνολικό αριθμό επεισοδίων στα 144, με το κόστος επεισοδίου να υπολογίζεται στα 20.000 ευρώ.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της προηγούμενης εβδομάδας η συγκεκριμένη σειρά ήταν στην ατζέντα των θεμάτων που απασχόλησαν τα μέλη του. Η εταιρία παραγωγής κατέθεσε αίτημα τροποποίησης της συμφωνίας ως προς τον αριθμό των επεισοδίων για τα οποία είχε αρχικώς λάβει έγκριση. Το Δ.Σ. εξέτασε και έκανε δεκτό το αίτημα για 44 επεισόδια (αντί των 60) με αναπροσαρμογή του κόστους και έτσι μειώνεται αναλογικά και το κόστος για την ΕΡΤ, που μετέχει στη σειρά μυθοπλασίας ως συμπαραγωγός.

Αυτό που συνέβη, η μείωση δηλαδή στον αριθμό των επεισοδίων, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τα όσα πρόκειται να συμβούν σε ό,τι αφορά την αυστηρότητα στη χρηματοδότηση και το κυβερνητικό πλάνο ενώ υπάρχει και έντονη φημολογία γύρω από τη συγχώνευσή του ΕΚΟΜΕ με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Τέλος, η σειρά δεν πρόκειται να ανανεωθεί για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν (2024 – 2025).

 

Η Παραλία: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Το Προξενιό της Ιουλίας: Επιφάνειος και Στράτος αποκαλύπτουν τη δολοφονία της Ευγενίας!

Moto Ξουχέλλης, Kymco & Voge θα βρίσκονται στο Motor Festival

Η Μάγισσα: Αδιανόητη η τύχη του Τζανή-Τον πουλάνε σε σκλαβοπάζαρο!