Το κλίμα στο αρχοντικό Προβιού και στη σειρά Το Προξενιό της Ιουλίας είναι ευχάριστο και υπάρχει ηρεμία. Γιωργίκης και Χρήστος έχουν έρθει κοντά και οι δυο τους αποφασίζουν να επισκεφθούν μαζί τους τον Επιφάνειο στο μοναστήρι αφού ο πατέρας θέλει να γνωρίσει τον άνθρωπο που έκανε τόσο καλό στο παιδί του.

Ο Χρήστος τότε χαρούμενος του απαντά ότι το θέλει και εκείνος προκειμένου να γνωρίσει τον Επιφάνειο που έχει τον τρόπο του να ηρεμεί!  Όταν όμως πάνε να τον βρουν ο Επιφάνειος δεν θα βρίσκεται στο μοναστήρι και αυτό γιατί έχει πάρει μία μεγάλη απόφαση, να επισκεφτεί έναν άνθρωπο από το παρελθόν του, στον οποίο έχει εμπιστευτεί το πιο μεγάλο του μυστικό.

Πάει λοιπόν και βρίσκει τον Ραζίνη στη φυλακή. Ο πατέρας του Γρηγόρη είναι ο μόνος που ξέρει την αλήθεια για το θάνατο της πρώτης γυναίκας του Προβιού. Άλλωστε, με την απειλή αυτή της αποκάλυψης εκβίαζε τον Στασινόπουλο προκειμένου να σταματήσει να ενοχλεί την οικογένειά του και να πάψει, να ανακατεύει τον γιο του στο έγκλημα Σκούταρη.

Όχι ότι ο Κωστής ξέρει πραγματικά τι συνέβη στην Ευγενία. Εκείνος έχει πιστέψει αυτό που του είχε πει τότε ο Προβιός. Ότι ήταν αυτοκτονία. Ωστόσο, ως διοικητής της χωροφυλακής που είναι θα του έκαναν πολύ κακό έστω και οι φήμες ότι μπορεί να έχει υποθάλψει ένα έγκλημα.
Η επίσκεψη του Επιφάνειου στις φυλακές σαστίζει τον Στράτο αφού έχει να δει τον φίλο του τον Ανέστη εδώ και πολλά χρόνια. Με το που τον αντικρίζει τον αναγνωρίζει. Αυτό που δεν ξέρει είναι γιατί ο Επιφάνειος βρίσκεται στο κελί του. Τότε του εξομολογείται πως πίστευε ότι με την αφιέρωσή του στον Θεό θα ησύχαζε αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Η Ευγενία δεν αυτοκτόνησε, την δολοφόνησαν κι αυτό πρέπει να μαθευτεί και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Και τότε ο Επιφάνειος ζητά τη βοήθεια του Ραζίνη!

Την ίδια ώρα ο Γρηγόρης έρχεται σε ρήξη με την Ιουλία καθώς πιστεύει ότι του έχει πει από την αρχή ψέματα για τον Προβιό και ότι είχαν σχέσεις.
Αργότερα, καθώς ο Ζαφείρης προσπαθεί να συνεφέρει τον Γρηγόρη από τα μαύρα του τα χάλια εκείνος απαρηγόρητος και θυμωμένος καθώς είναι κάνει μία κίνηση που εκπλήσσει την Φιλιώ και σοκάρει την Κυριακούλα. Ζητάει την κοπέλα σε γάμο.

Η μάνα του όμως προσπαθεί να τον αποτρέψει να πάρει μία απόφαση που μπορεί να μετανιώσει πικρά στο μέλλον. Εκείνος όμως είναι αμετάπειστος. Μιλώντας στην Αλεξάνδρα, στο τηλέφωνο της ανακοινώνει τα νέα και εκείνη θα ξαφνιαστεί δυσάρεστα.

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε το τρέιλερ του ALPHA

Όλες οι ειδήσεις

Το Ναυάγιο: Ο Δημήτρης σοκάρει τη Θοδώρα-Της αποκαλύπτει ότι είναι κόρη του και διαλύει την οικογένεια της Μαρίας!

Ο Ντάνι Όλμο έβγαλε την ασίστ της χρονιάς αλλά το γκολ ακυρώθηκε!

Έρωτας Φυγάς: Η Νάντια βάφει τα χέρια της με αίμα-Δίνει τέλος στο μαρτύριο!