Ριζικός ανασχεδιασμός και αλλαγή σελίδας αναμένεται προσεχώς στην ΕΡΤ, που οδεύει με ταχύ βήμα σε μεγάλες και ιστορικές αλλαγές τους προσεχείς μήνες.

Την ώρα που εξετάζεται πολύ σοβαρά η αποχώρηση της ΕΡΤ από τις μετρήσεις τηλεθέασης στο τέλος του έτους, ένα ακόμα σχέδιο που συζητείται βάζει «φωτιά».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη RealNews, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης σχεδιάζει να προχωρήσει σε εναλλακτική διάρθρωση των καναλιών της, που θα φέρει τη συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3.

Στόχος είναι η ΕΡΤ να έχει τρία κανάλια με σαφή φυσιογνωμία, που θα αποτελούν και τους κεντρικούς πυλώνες της: ΕΡΤ1 για ψυχαγωγία, ΕΡΤnews για ενημέρωση, ενώ το τρίτο κανάλι θα αποτελεί συνένωση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 και θα είναι πολιτιστικό κανάλι.

Έδρα του θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη, με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 να αποτελούν τη βάση και το ορμητήριο, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και εκπομπές που μέχρι πρότινος μεταδίδονταν στην ΕΡΤ2.

Το στρατηγικό σχέδιο της ΕΡΤ αναμένεται να υλοποιηθεί με γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο για πρώτη φορά στο τιμόνι της δημόσιας τηλεόρασης.

Με μακρά εμπειρία επί 24 χρόνια ως media executive director της Nova, η Κατερίνα Κασκανιώτη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει την κενή εδώ και ενάμιση χρόνο θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Όλες οι ειδήσεις

Οι Πανθέοι: Η Σεβαστή απειλεί τη Μάρμω-Τι συνέβη πριν 50 χρόνια στην πυρκαγιά;

Έρωτας φυγάς επόμενα επεισόδια: Στο σπίτι της Αλεξάνδρας τα παιδιά του Μάρκου – Η Ρηνιώ παίρνει απόφαση ζωής

Φόνοι στο Καμπαναριό: Επίθεση σε μοναχή εντός της Μονής!