Ώρα Euro 2024 στην ΕΡΤ. Η Εθνική ποδοσφαίρου μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας και να προκριθεί στο Euro της Γερμανίας, αλλά αυτό δεν αλλάζει το πάθος των Ελλήνων και των Ελληνίδων φιλάθλων για τη μεγάλη σύναξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που ξεκινά την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Στους έξι ομίλους της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν οι Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία, Ελβετία (1ος όμιλος), Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία (2ος όμιλος), Αγγλία, Δανία, Σλοβε- νία, Σερβία (3ος όμιλος), Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία (4ος όμιλος), Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία (5ος όμι λος), Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία (6ος όμιλος).

Οι 51 αγώνες της ευρωπαϊκής ποδο- σφαιρικής διοργάνωσης, έως τον τελικό της 14ης Ιουλίου, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ1 θα φιλοξενήσει 43 αγώνες και η ΕΡΤ3 8 αναμετρήσεις.

Στα γήπεδα των 10 πόλεων της Γερμανίας όπου θα γίνουν οι αγώνες θα βρίσκονται για τις περιγραφές οι Γιώργος Χαϊκάλης, Βασίλης Μπακόπουλος, Ιωσήφ Νικολάου, Γιώργος Τραπεζανίδης, Τάσος Κολλίντζας και Πάνος Μπλέτσος.

Όλο το δυναμικό του αθλητικού τομέα της δημόσιας τηλεόρα σης αλλά και οι τεχνικοί του Ραδιομεγάρου θα βρίσκονται επί ποδός για την κάλυψη της διοργάνωσης. Στον σχολιασμό των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων θα είναι τέσσερις ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα της Εθνικής, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, Ντέμης Νικολαΐδης, Άγγελος Χαριστέας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Τάκης Φύσσας.

Εκτός από τις μεταδόσεις θα υπάρχουν και ειδικές θεματικές εκπομπές που θα παρουσιάζει ο Πάνος Βόγλης. Η πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί απόψε, Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 23.00, θα είναι ένα αφιέρωμα στην ιστορία του θεσμού, με στιγμιότυπα από το παρελθόν και από τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας το καλοκαίρι του 2004.

Οι υπόλοιπες εκπομπές θα μεταδοθούν από τη Δευτέρα 10/6 έως και την Πέμπτη 13/6 τα μεσάνυχτα. Ο σχεδιασμός της ΕΡΤ1 προβλέπει πως από τις 14 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχουν διπλές εκπομπές, κάθε βράδυ στις 21.00 και τα μεσάνυχτα, αμέσως μετά τη λήξη των σημαντικότερων αγώνων της ημέρας.

Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρχει και πλήρης αξιοποίηση του περιεχομένου της διοργάνωσης. Τα στιγμιότυπα από τις αναμετρήσεις του Euro 2024, η ψηφιακή ανάλυση των αγώνων, τα ειδικά αφιερώματα από το αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τα ρεπορτάζ από τους απεσταλμένους θα καταφθάνουν με κάθε δυνατό τρόπο στους φιλάθλους από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της ΕΡΤ, συμπεριλαμβανομένων των ΕΡΑ ΣΠΟΡ και του ertsports.gr.

Όλες οι ειδήσεις

Τέλος οι διαπραγματεύσεις Μουτσινά – ALPHA – Εκτός ΣΚΑΪ η Καγιά

World Party: Πότε επιστρέφει, ποιοι θα το παρουσιάζουν

Κάρλο Αντσελότι: Ακόμα ένα Champions League στην τροπαιοθήκη του – Μπορεί κάποιος να τον φτάσει;