Έσπασε ήδη το πρώτο τηλεοπτικό δίδυμο πριν καν το τέλος της σεζόν. Ο Γιάννης Πιτταράς που φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τον ΣΚΑΪ, αποχώρησε ήδη από την ΕΡΤ και από την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1 κάνοντας χρήση της άδειας του για τις επόμενες μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Μάλιστα, ο πρωινός παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης είναι ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι στον ΣΚΑΪ ως παρτενέρ της Μ. Αναστασοπούλου, κάτι που δεν θα υλοποιηθεί εφόσον η δημοσιογράφος αποχωρεί από τον σταθμό. Από την περασμένη Δευτέρα, την εκπομπή «Από τις έξι» παρουσιάζει πλέον ο Δημήτρης Κοτταρίδης, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ.

Κινητικότητα παράλληλα σημειώνεται και στο Open, που αναζητεί νέα πρόταση για την πρωινή ζώνη μετά την αποχώρηση του Α. Παυλόπουλου ενώ και άλλος δημοσιογράφος που έχει περάσει από την πρωινή ζώνη στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει το πολύ πρωινό πόστο στο κανάλι του Κορωπίου.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική για τις ανακατάξεις που θα γίνουν στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τις καθημερινές αλλά και αυτές του Σαββατοκύριακου.

Μετά την ανανέωση της συμφωνίαςτου με τον ΑΝΤΙ, που μπαίνει στο 32ο έτος, ο Γ. Παπαδάκης αποφάσισε να ενισχύσει και να ανανεώσει την εκπομπή, φέρνοντας στο πλευρό του τη μέχρι σήμερα συμπαρουσιάστρια του Δ. Οικονόμου, διατηρώντας και την υπόλοιπη δυνατή ομάδα του. Την ίδια στιγμή, στον ΣΚΑΪ οριστικοποιείται ως νέα πρωινή συμμαχία η συνύπαρξη του Δ. Οικονόμου με τον -ανταγωνιστή του φέτος- Άκη Παυλόπουλο, που αποχωρεί από το Οpen στο τέλος της σεζόν, ενώ στην έως σήμερα παρτενέρ του ο ΣΚΑΪ πρότεινε άλλη εκπομπή μετά τις 10:00, πρόταση που δεν έγινε δεκτή, οδηγώντας την στην έξοδο.