Στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης για έναρξη της πολύ πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ στις 5 το πρωί και της επικείμενης ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Άκη Παυλόπουλου, στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, προωθείται η λύση της παραμονής του έμπειρου δημοσιογράφου ακόμα και πέντε ώρες στον αέρα αν δεν αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της μέχρι τις 10 το πρωί.

Αρχικά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θα έχει σόλο την παρουσίαση της πολύ πρωινής εκπομπης έως τις 6 το πρωί και ακολούθως θα συνεχίζει μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου (που θα παίρνει τα ηνία του κεντρικού παρουσιαστή) και μία θηλυκή παρουσία για το υπόλοιπο.

Αν και αρχικώς φάνταζε σαν το απόλυτο φαβορί για τον συγκεκριμένο ρόλο η Λένα Φλυτζάνη φαίνεται ότι τελικώς δεν θα πρέπει να αποκλείεται επιλογή-έκπληξη με κάποιο άλλο πρόσωπο, είτε εκ των έσω είτε διαφορετικής τηλεοπτικής προέλευσης.

Κατά τα άλλα, μέγα πονοκέφαλο συνιστά το slot 12-2 που αυτή τη στιγμή είναι απολύτως κενό και ως εκ τούτου, αναζητούνται από το μηδέν πρόσωπα για να αναλάβουν τη ζώνη.

Οι πρώτες σκέψεις πάντως κάνουν λόγο για εγκατάλειψη ψυχαγωγικών πειραμάτων, τύπου Μαλέσκου και επιστροφή σε ενημερωτικά μονοπάτια (σε έναν ενημερωτικό μαραθώνιο από τις 5 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι) έστω και με διαφορετική οπτική σε σχέση με το «Σήμερα» και τους « Αταίριαστους».

Ήταν γνωστό από τις αρχές της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, πως ο παρουσιαστής είχε έντονες διαφωνίες με κάποιες αλλαγές που ζητήθηκαν σχετικά με την δομή και το περιεχόμενο της εκπομπής. Οι τόνοι κατέβηκαν στην πορεία και από τις δύο πλευρές, αλλά εκ του αποτελέσματος η ρήξη ήταν οριστική.

Ο Άκης Παυλόπουλος αποχωρεί από το OPEN με το τέλος της σεζόν και έχει ήδη κλείσει την επόμενη συνεργασία του. Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε επαφές το προηγούμενο διάστημα τόσο με τον ΣΚΑΪ, όσο και με το Star.