Ραδαίες εξελίξεις και αλλαγή φρουράς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έρχονται στην ΕΡΤ μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου. Επιστρέφοντας από το ταξίδι στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσος, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αποχωρεί για προσωπικούς λόγους μετά από θητεία τριών ετών, ενώ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Η προκήρυξη για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο αναμένεται να βγει στις αρχές της εβδομάδας ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία.

Παραίτηση Γαμπρίτσου: Ποιος ενδέχεται να τον αντικαταστήσει

Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι το όνομα που ακούγεται στους πάνω ορόφους του Ραδιομεγάρου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, είναι αυτό του Τζώνη Καλημέρη.

Το έμπειρο στέλεχος έχει ξαναπεράσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενώ διατηρεί έως και σήμερα άριστες σχέσεις με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης.

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται παράλληλα στο σχεδιασμό της ΕΡΤ για την επερχόμενη προεκλογική σεζόν που αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις ακόμα και στη διάρθρωση των καναλιών.

Το ERTnews έρχεται, η ενημέρωση στην ΕΡΤ1 μειώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι το ERTnews όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να αναβαθμιστεί στο… τηλεκοντρόλ!

Από τη συχνότητα της Deutche Welle που καταλαμβάνει έως τώρα, το αμιγώς ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα μετακινηθεί στη θέση και στη συχνότητα ενός εκ των βασικών καναλιών (ερτ1, ερτ2, ερτ3). Το ERTnews θα αποτελέσει τον βασικό ενημερωτικό βραχίονα της ΕΡΤ με 24ωρη ροή ειδήσεων και εκπομπές.

Παράλληλα θα μειωθεί αισθητά το ενημερωτικό περιεχόμενο της ΕΡΤ1, που σήμερα φτάνει συνολικά τις 11 ώρες ενώ θα αποδεσμευτούν και ζώνες που θα παραχωρηθούν στην ψυχαγωγία ενώ θα αποδεσμευτούν και ζώνες που θα παραχωρηθούν στην  ψυχαγωγία.. Ιστορική αλλαγή αναμένεται στην πρωινή ζώνη 10-12 που θα στραφεί σε πιο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Μετάθεση στην πολύ πρωινή ζώνη (6-10) σχεδιάζουν στην ΕΡΤ για την Χριστίνα Βίδου που προκρίνεται ως κεντρικό πρόσωπο στη νέα διάρθρωση της πρωινής ενημέρωσης έχοντας στο πλευρό της τον Δημήτρη Κοτταρίδη ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διατηρήσει ως παρτενέρ τον Κώστα Παπαχλιμίντζο. Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 θα είναι διακαναλική καθώς θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και στο ERTnews.