Τα στελέχη του OPEN έχουν αποφασίσει τη νέα τηλεοπτική σεζόν να επενδύσουν στη μυθοπλασία και να παρουσιάσουν στους τηλεθεατές ξεχωριστές σειρές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η νέα δραματική σειρά εποχής που φέρει τον τίτλο «Έρωτας φυγάς», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία. με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου.

Το καστ των πρωταγωνιστών δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα. Στον ρόλο τον Στέφανου Παράσχου Θα δούμε τον Σταύρο Ζαλμά και στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς την ‘Εφη Παπαθεοδώρου.

OPEN: Η υπόθεση της σειράς

Μια ιστορία με πυρήνα έναν έρωτα αγνό, ουσιαστικό. Μια αγάπη βαθιά, που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερο του Β Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχθεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίς γυρισμό.

Στην ελληνική, ταλαιπωρημένη, αλλά πάντα δυνατή, επαρχία που επουλώνει πληγές, ενώ διψάει για την επόμενη μέρα, την πρόοδο και την ορατή σχεδόν ευημερία, πού δικαιωματικά τής ανήκει. Είναι εποχή πού τα συναισθήματα παίρνούν τις πραγματικές τους διαστάσεις, με τις αξίες να αποτελούν τη σταθερά, αλλό ταυτόχρονα και τα όριο και τους ηθικούς στενούς, συχνά, περιορισμούς, σε μία περίοδο ανασφάλειας και ρευστότητας. Αποχρώσεις και εκφάνσεις ζωής και καρδιάς που γίνονται μαθήματα και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να περιγράφουν, να επεξηγούν, και —γιατί όχι;— να δικαιολογούν, περισσότερο ίσως από ποτέ, κοινωνικές επιλογές, συμπεριφορές και αποφάσεις, προσωπικές και συλλογικές.

Μία σειρά εποχής που μυρίζει Ελλάδα. Γνώριμη, νοσταλγική, που μιλάει για έναν μυθιστοριογραφικό έρωτα, απ’ αυτούς που αξίζει κανείς να τους ζει. 0 έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων, και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με τσιφλίκια.