Στην τηλεοπτική, και όχι μόνο, αγορά είναι γνωστή η πολύ καλή σχέση που άρχισε να οικοδομείται εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα μεταξύ της Nova ιδιοκτήτριας εταιρείας της συνδρομητικής και της Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για μια συνεργασία η αρχή της οποίας έγινε με τη μετακόμιση της Νονα από την Κάντζα της Αττικής στις εγκαταστάσεις του Alpha στην Παλλήνη.

Πριν από την επίτευξη του συγκεκριμένου (περιορισμένης κλίμακας) deal. στο τραπέζι των διαπραγματατεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών. έπεσαν και διάφορα άλλα θέματα. που άπτονταν μιας ευρύτερης συνεργασίας, που ξεπερνούσε κατά πολύ το όρια της ενοικίασης ενός σύγχρονου στούντιο. Με βάση τα όσα κυκλοφορούν εσχάτως στην πιάτσα. η ιδιοκτήτρια της συνδρομητικής πλατφόρμας. United Group, και η ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Motor Oil, προχωρούν σε συμφωνία «που ορίζει ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Πολύ απλά, ότι οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν από κοινού διάφορα νέα προϊόντα, που είτε συνδέονται με την ελεύθερη τηλεόραση είτε με την συνδρομητική πλατφόρμα είτε με διάφορες μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές που θα πωλούνται εκτός Ελλάδας.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των συζητήσεων έκαναν λόγο για κάτι πολύ μεγάλο, που σύντομα θα λάβει σάρκα και οστά και στο πεδίο της υλοποίησης.

Τα αφεντικά, άλλωστε, της Nova έχουν δείξει διάθεση και για νέες συνεργασίες, αλλά και για περαιτέρω επενδύσεις. Μέσα από την συνεργασία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που διαθέτει πο-λυετή παρουσία στον χώρο, θεωρούν ίκυρίως ο Σέρβος ιδιοκτήτης) ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις νέες τεχνολογίες και να εισαγάγουν στη χώρα μας και τις νέες τάσεις που κυριαρχούν (πλέον) στον χώρο της τηλεόρασης. Οπως επισημάνθηκε και παραπάνω, εκτός από τη συνδρομητική τηλεόραση, τα αφεντικά του United Group ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τα προϊόντα τους και στην ελεύθερη τηλεόραση, έχοντας ως σύμμαχο την τηλεόραση του Alpha.