Δώδεκα χρόνια μετά το «4», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην τηλεόραση και στο αγαπημένο του MEGA με μια σειρά που λέγεται πως θα είναι η πιο ώριμη δουλειά του. Γυρισμένο στους μαγευτικούς Παξούς, στην Κέρκυρα, αλλά και σε κάποιες ατμοσφαιρικές τοποθεσίες της Αθήνας, σύμφωνα με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, το «Maestro» αφηγείται ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ορέστης (Παπακαλιάτης), ένας καθηγητής Μουσικής, ο οποίος καταφθάνει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει ένα νέο φεστιβάλ.

Ηταν το 1999 όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποφάσισε να γράψει το πρώτο του σενάριο. Η σειρά «Η ζωή μας μια βόλτα», στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Χάρη Ασημακόπουλο και Γωγώ Μπρέμπου, αγαπήθηκε από το κοινό κι αποτέλεσε το έναυσμα για τη συναρπαστική συνέχεια που ακολούθησε. Η δεύτερη σειρά του, «Να με προσέχεις», προβλήθηκε επίσης στο MEGA τη σεζόν 2000-2001.

Το 2002 ήρθε η τηλεταινία «Τρεις ευχές», όπως και η σειρά «Κλείσε τα μάτια», στην οποία έκανε και την πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτη, στο δεύτερο και τον τρίτο κύκλο της. Τη σεζόν 2005-2006 μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας η σειρά του «Δύο μέρες μόνο» και τη σεζόν 2009-2010 το «4».

 

Έκτοτε έστρεψε το ενδιαφέρον του στον κινηματογράφο. Τα Χριστούγεννα του 2012 έκανε πρεμιέρα η πρώτη κινηματογραφική ταινία του, «Αν», η οποία ξεπέρασε τα 500.000 εισιτήρια. Τρία χρόνια αργότερα, πάλι τα Χριστούγεννα, βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του με τίτλο «”Ενας άλλος κόσμος» (Worlds Apart), η οποία Θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ προβλήθηκε και στο εξωτερικό το 2017. Την ίδια χρονιά, ο Χριστόφορος δάνεισε τη φωνή του στον Μπάτμαν, στην ταινία κινουμένων σχεδίων «The Lego Batman Movie».