Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη RealLife ο Άρης Σερβετάλης.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κόμμα ΝΙΚΗ και με το αν συμφωνεί με την ενεργή συμμετοχή της Εκκλησίας στην πολιτική σκηνή.

«Εκκλησία δεν είναι μόνο ο κλήρος και η ιεραρχία των κληρικών. Περιλαμβάνει και τον κλήρο και τους πιστούς, τους λεγόμενους “λαϊκούς”.

Είναι το σύνολο των ανθρώπων που πιστεύουν στο Θεό, είναι σημαντικό να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το βρίσκω λογικό κάποιοι που είναι πιστοί ή μέλη της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι Χριστιανοί, να θέλουν να μπουν σε μια διαδικασία στο πολιτικό σύστημα, στο πολίτευμα, στη Βουλή.

Φυσιολογικό μού φαίνεται. Το να αγωνίζεσαι πνευματικά για κάτι δεν αποκλείει το να θέλεις να μπεις και στην πολιτική με πρακτικό τρόπο. Να μην είσαι κληρικός όμως. Αν είσαι κληρικός, δεν είναι να πολιτεύεσαι, αν είσαι λαϊκός, όμως, γιατί όχι;», τόνισε.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το γεγονός πως 9 στα 10 άρθρα που τον αφορούν εστιάζουν στο θέμα της θρησκείας και γιατί πιστεύει ότι η σχέση του με αυτήν κάνει τόση εντύπωση, δήλωσε:

«Κι εγώ απορώ. Μιλάω για την ύπαρξη του Θεού και για την Ορθοδοξία, που είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Δεν λέω ότι είμαι μορμόνος ή ότι πιστεύω σε κάτι που δεν έχει ακούσει ποτέ άνθρωπος!»

Όλες οι ειδήσεις

Η Μάγισσα: Αυτή θα υποδυθεί την Έλλη Τρίγγου!

Σασμός – Η γη της ελιάς, Ο παράδεισος των κυριών: Πότε ξεκινάει η 3η σεζόν

My Style Rocks: Τέλος πασίγνωστος κριτής από την εκπομπή;