Πάνω από 40 εκατομμύρια θα καταβάλει η Primos Media στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την πώληση του 50% του ALPHA.
Κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε για τους γνωρίζοντες το σκεπτικό και τη λογική της οικογένειας Βαρδινογιάννη σχετικά με τη δραστηριοποίησή της στα media η είδηση της συμφωνίας για την εξαγορά του 50% του Alpha από την Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο.

Βλέπετε, όπως συνέβαινε και στην περίπτωση της ταυτόχρονης μετοχικής εμπλοκής της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας τόσο στο παλαιό Mega όσο και στο STAR, μόνο στο ένα εκ των δύο καναλιών οι Βαρδινογιάννηδες διέθεταν το 100%. Το ίδιο συνέβη και τώρα με την απόφαση του Γιάννο Βαρδινογιάννη για την προσθήκη ισχυρού συμπαίκτη στον Alpha και τη διατήρηση του πλήρους ελέγχου στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως διέρρεαν πηγές πέριξ της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και η Motor Oil ανακοίνωσε επίσημα το deal, το εν λόγω fund είναι απολύτως αυτόνομο, με την πλευρά Βαρδινογιάωη να επενδύει μόνο ορισμένα κεφάλαια σε αυτό.

Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής: «Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% Θυγατρική της κυπριακή εταιρεία Mediamax Holdings Limited σύναψε με την εταιρεία Primos Media S.a.r.l. (έδρα Λουξεμβούργο -θυγατρική επενδυτικής εταιρείας) ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2022. Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνήθηκε η πώληση και μεταβίβαση από τη Mediamax Holdings Limited στην Primos Media 5.a.r.l.: *3.955.780 μετοχών ή ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας Nevine Holdings Limited , ιδιοκτήτριας ποσοστού 50.00001% της ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Nοldings Lίmίted και Primos Media 5.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της Nevine Holdings Limited διαμορφώνεται σε 50%. ‘8.571.382 μετοχών ή ποσοστού 100% τηςκυπριακής εταιρείας Martikorio Limited, ιδιοκτήτριαςποσοστού 24,99999% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Το συνολικό τίμημα των ανωτέρω συναλλαγών συμφωνήθηκε σε Ευρώ 41.497.425. Το τίμημα των Ευρώ 41.497.425 καταβλήθηκε ολοσχερώς στη Mediamax Holdings Limited και η ως άνω πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της Nevine Holdings Limited και της Martikorio Limited ολοκληρώθηκε.

Κατόπιν των παραπάνω, η άμεση και έμμεση συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Holdings Limited και Primos Media 5.α.r.(. στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. διαμορφώνεται σε 50%». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία που ήθελε τη United Group (η οποία ελέγχει Νονα και Wind) να σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη συμφωνία.