Η ηθοποιός, Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ την Κυριακή του Πάσχα (24/4) και αποκάλυψε ότι ο πατέρας της αντιμετώπισε ένα «αρκετά σοβαρό» πρόβλημα υγείας.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που κρατάνε Θερμοπύλες. Γιατροί, προσωπικό δουλεύουν μέρα – νύχτα, ενώ μεγάλοι γιατροί δεν αντέχουν και φεύγουν από εκεί» είπε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα, η οποία, όμως, δεν ανέφερε κάτι παραπάνω όσον αφορά την περιπέτεια της υγείας του πατέρα της.

Επιπλέον είπε ότι αναζητά χορηγούς για να ενισχύσουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει νέο εξοπλισμό.

Στη συνέχεια η Βάνα Μπάρμπα εξήγησε για ποιο λόγο εκείνη έφυγε από την επαρχία όταν ήταν 18 ετών.

«Μεγάλωσα στα Γιάννενα και με έπνιγε λίγο το κατεστημένο της επαρχίας. Δεν είχα την δυνατότητα να σπουδάσω και σαν ένα όμορφο κορίτσι και άτακτο έπρεπε να κάνω μια κανονική ζωή… Να παντρευτώ κτλ. Οπότε νομίζω η φύση μου ήταν λίγο ατίθαση, έφυγα με 2 παπούτσια πάνινα που λέμε, δεν ήθελα να παντρευτώ στα 18 και μπήκα στην Αθήνα» περιέγραψε.

«Εγώ εκείνη την περίοδο είχα μια συμπαθητική εμφάνιση, οπότε αυτό ήταν το όπλο μου για να μπορέσω να επιβιώσω. Η μαμά μου δεν μου μιλούσε. Θέλω να πω στην κυρά Αφροδίτη ότι είναι το πιο σημαντικό πλάσμα της ζωής μου, όπως κάθε μάνα. Έφυγα από το μικρό χωριουδάκι, το Ασπροκκλήσι, έφυγα μικρούλα, έκανα μια πορεία, πήγα στα Όσκαρ στην Αμερική και τελικά ξαναγυρνάμε εκεί» πρόσθεσε.

«Για μένα το μεγαλύτερο πράγμα είναι να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος όσα μεγαλεία και αν δεις στη ζωή σου. Αυτή είναι η ουσία. Δεν μετριέται ο άνθρωπος στα μεγαλεία. Φτάσαμε και στο Χόλιγουντ και τι έγινε; Περπατάς σε ένα χωριουδάκι, παίρνεις αγκαλιά μια γιαγιά, αυτά είναι τα Όσκαρ της ζωής» σημείωσε.