Τα γυρίσματα για τη νέα, 15λεπτη, καθημερινή κωμική σειρά, με τίτλο «Τρίτος όροφος», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Νεμέα, με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σ’ ένα οροφο-διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, ο φακός της ΕΡΤ 1 «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων, νέων στην… ψυχή, του Γιάννη και της Υβόννης, που έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης. Το καστ συμπληρώνουν οι Χάρης Χιώτης, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Χριστιάνα Δρόσου και οι μικροί Θανάσης και Αρετή Μαυρογιάννη.

Η υπόθεση της σειράς Τρίτος Όροφος

Μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης (Αντώνης Καφετζόπουλος), διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη (Λυδία Φωτοπούλου) μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…’Εχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκείνα τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Παρακολουθώντας τη ζωή τους, Θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων -ακόμη και από τα παιδιά τους, που ελάχιστες φορές έρχονται να τους δουν και τις περισσότερες μιλούν μαζί τους από το λάπτοπ ή τα τηλέφωνα- και παράλληλα θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που τους συμβαίνουν… 0 Γιάννης είναι πιο εκρηκτικός και επιπόλαιoς. Η Υβόννη είναι πιο εγκρατής και ώριμη. Πολλές φορές, όμως, αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός.