Από τη Θεσσαλονίκη του 1917 μέχρι το Άουσβιτς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μας μεταφέρει η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς», που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο και είναι αφιερωμένη σε όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη) φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία και Χρήστος Λούλης ως ενήλικας), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες. Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή από το σπίτι της μεγάλης του αδελφής Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή), προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειάς του στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

Η νέα συναρπαστική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς» είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαίας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα.

Μέσα από οκτώ επεισόδια η σειρά μεταφέρει στη μικρή οθόνη το οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο δυνατοί από ποτέ. Η δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει να μεταφέρει στους δέκτες μας σειρές που αποτελούνται από μικρό αριθμό επεισοδίων με αρχή, μέση και τέλος ώστε να μην ξεχειλώνει η υπόθεση και οι τηλεθεατές να βλέπουν κάτι που μείνει στην ταινιοθήκη της ΕΡΤ και για τις μελλοντικές γενιές.