Το προξενιό της Ιουλίας: Νέα σειρά εποχής του ALPHA- Ο ALPHA για την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024, επιθυμεί να συνεχίσει τη δυναμική πορεία του στον τομέα της μυθοπλασίας, προτείνοντας στους τηλεθεατές συναρπαστικές ιστορίες που υπόσχονται να τούς καθηλώσουν.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού, λοιπόν, κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Γιώργου Σ. Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» και μαζί με την εταιρεία παραγωγής Ρrίmα Visione αυτή την περίοδο συζητούν για να χτίσουν μια δυνατή ομάδα μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες.

Oι πρώτοι ηθοποιοί που έχουν κλείσει για να βρίσκονται στη σειρά και να ενσαρκώσουν τους ήρωες του βιβλίου είναι ο Μελέτης Ηλίας, η ‘Αννα Μόσχα και η Ελισάβετ Μουτάφη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλειδώσει το καστ της νέας σειράς, ώστε να ξεκινήσουν και τα γυρίσματα. Ακόμη, ο αρχικός προγραμματισμός θέλει το νέο, φιλόδοξο σίριαλ του σταθμού να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, στη θέση του «Αυτή η νύχτα μένει».
Σύμφωνα με την ιστορία, το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας.

Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογοςτου γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

‘Εξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται στο πλευρό της, ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτεςτου ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας. Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη.