Οι «Πανθέοι», ένα από τα ιστορικά σίριαλ της δημόσιας τηλεόρασης, θα επιστρέψει έπειτα από 43 χρόνια στους δέκτες μας. Το συγκεκριμένο project θα γυριστεί σε νέα εκδοχή και με βασικό πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο! Η ιστορία αποτυπώνει την πορεία τριών γενεών της οικογένειας Πανθέου. Χρονολογικά κινείται από τα τέλη του 19ου αιώνα έως Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σειρά έχει ήδη μπει σε παραγωγή από τον Γιάννη Καραγίαννη.

Το σενάριο της σειράς είναι του Λευτέρη Παπαπέτρου και η σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου. Πολλά κανάλια το διεκδικούν ήδη για το πρόγραμμα τους, με το STAR να προσφέρει γη και ύδωρ και να έχει το προβάδισμα.

Πανθέοι

Το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής δραματικής σειράς εποχής «ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ», που προβλήθηκε στην ΕΡΤ, παρουσιάζει την επιστροφή της Μάρμως στον άνδρα της Ανδρέα μετά το θάνατο του εραστή της Κίτσου. Η σειρά είχε διάρκεια τρία έτη και προβλήθηκε κατά την περίοδο 1977-1979. Ήταν η τηλεοπτική μεταφορά της τριλογίας μυθιστορημάτων του ΤΑΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, Η ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΑΡΜΩ ΠΑΝΘΕΟΥ και ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ που εξιστορούσαν τις περιπέτειες των Πανθέων, μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Σμύρνη μου αγαπημένη: Έρχεται στην ΕΡΤ

Τα στελέχη της ΕΡΤ 1 πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν! Και μπορεί ακόμα να είμαστε στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν ωστόσο οι προεργασίες για την επόμενη ξεκίνησαν! Γι αυτό και προκειμένου να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών, φαίνεται να εξασφάλισαν επίσημα τα δικαιώματα για τη μίνι σειρά με την Μιμή Ντενίση, Σμύρνη μου αγαπημένη. Η σειρά που τόσο έχει διαφημιστεί και τόσα έχουν ακουστεί για το κόστος της, βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Μιμής Ντενίση. Το σενάριο είναι της ίδιας και του Μάρτιν Σέρμαν ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Καραντινάκη.